Vem Bryr sig……

Vem bryr sig om Libyen nu? Vem bryr sig om Libyen, no rx nu, malady när Saade fick glassplitter i ögat. Vem bryr sig om att det i Lybien nu dör människor, view som för någon vecka sen kämpade emot en diktator och tyrann. En lite notis hittade jag på aftonbladets sida, långt ner på sidan under en notis, om att jag nu kan skapa ett komplett skydd till min dator för bara 59 kronor.

Nu har vi redan glömt de modiga Lybienska invånarna som gick till motstånd emot Gaddafi. Nu är det festivalyra och Japan. Inte menar jag att vi inte ska kunna läsa om Japan, och dess härdsmälta, där det även där dör människor.

Men!

Men, jag känner sorg, trötthet över Kvällstidningarnas sensationsskriverier.

Människor dör och vi får i stället läsa om hur vinnaren av årets melodifestival ska fira segern. Längre ner går det att läsa om att Lybiens folk dör som flugor, Gaddafi nu återtar territorium som folket innan övertagit.

Gaddafi är en diktator och vi är tysta, Människor dör för sin övertygelse, människor i Japan står i kö i timmar för att kunna få rent vatten.

 

Ser att aftonbladet har svårigheter att hålla fokus, hallå det är jag som har just den svårigheten det är jag som byter och tappar uppmärksamheten.

Människor dör men vi får istället läsa om seger och billiga dataprogram.

Gaddafi får härja fritt och snart tror vi kanske till och med på att det är missbrukare och Bin Ladens anhängare som är revolutionen i Lybein. Vi har redan glömt Egypten och de Tunisiska upproren. Det är så tyst, Varför är det så tyst?

Vad är det som gör att vi tappar intresset vad är det som gör att nyhetstidningar är som SE OCH HÖR och strävar efter lösnummer. Nyheter blir Fotografer som kryper runt i buskar och tar kort på Kändisar utan trosor.

 

Gaddafi härjar nu fritt, skövlar och massakrerar människor som för bara någon vecka sen kämpade för demokrati och frihet. Idag äter Gaddafi dessa Hjältar till frukost. Våra politiker är tysta och vågar inte uttala sig och vi höjer inte ens på ögonbrynen.

 

Publicerat av Carina Ikonen Nilsson

2009 skrev jag boken Jag föredrar att kalla mig impulsiv. Idag är jag ute och pratar om Npf hur det kan funka och vad som inte funkar. En och annan bok säljer jag också.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Du…. just detta tänkte jag på i morse också.
    Allt om det hemska i Libyen försvinner nu i allt med Japan och det är jätte hemskt men ibland blir jag förundrad för oavsett om det låter hemskt av mig så är det dock en naturkatastrof men diktaturen och det som sker i Libyen är en människans maktgalenskap och mördande av oskyldiga som vill ha frihet.

    Och Saade skiter jag högaktningsfullt i …. så gott som. Synd om han skadas men resten är hysteri.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
%d bloggare gillar detta: