Traditioner


En solig dag.

Torsdag   här  är våran familj traditionsbunden.

 Torsdagarna  här  är en soppdag.

Till en början  handlade det om att  mina barn inte åt soppa, look   vilket  även idag är  si och så med.   Men  lite soppa i skålen  så blir det lite efterrätt  vilket gör att soppan slinker ner.

Till en början  handlade det om att soppa  är inte  dyrt och någon dag i  veckan kunde det bli en mindre kostnad.

Nu  har detta ändrats lite,  för idag   har jag ideer om att  soppdagen skall vara lite speciell,  den tråkiga soppan skall vara god,  något gott bröd till,  lite speciellt  efterrätt  och gärna valmöjligheter så att något kan passa alla.

Menyn i dag är Ungersk gulasch soppa, eller mexikansk soppa vitlöksbaguetter och  Permesansmör.

Efter rätten i dag   är smördegs paj  med hallon och blåbär med vaniljsås, eller pannkakor med  grädde  eller glass.

Tre timmars  arbete  och  den kostnad skall jag inte ens räkna ut, för  då lär jag  sluta att  tvinga i mina barn soppa.

Det  som var i all enkelhet  förut har blivit tidskrävande och  planerat men   jag  börjar uppleva att mina  barn idag  tycker att torsdags soppan  är en trevlig tillställning  som  är helt okey.

Jag har  vunnit denna  seger   vilket var att mina barn skulle lära sig äta  soppa, mina barn  har   även  de vunnit  denna seger  då de lärt sig att äta soppa.

Om det nu har varit något att kämpa om?

Men ett mål är uppnått,  idag  har vi soppdag utan konflikt.

Vi har en varardaggstradition som  alla i våran familj nu  tycks  uppskatta  på sitt sätt  är det inte soppan så kan det vara brödet   och är det inget av det så  kan  man förse sig med   en extra pannkaka eller paj   om soppintaget  var snålt.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.