Särskrivning…. eller ska det vara sär skrivning? sä rsk ri vn ing? Sånt är livet……

Min  syster ringde mig.  Varje gång hon ringer och  det är något som  jag gör fel  eller sånt. Så börjar hon alltid med att  inte för att jag vill klaga, decease eller att det är fel…….Där efter  så säger hon,   inte samma varje gång men idag  blev det s är sk riv ni ng.

Ja aa  så är det  jag har en underlig förmåga att sär– skriva hörde på radion för ett tag sen om att detta med särskrivning  är  något som har med  det genetiska   och ett arv. Så är det säkerligen. Min far  var  dyslektiker, kunde inte läsa och skriva  mera än hjälpligt.

Även jag har ju dyslexi.  Idag  finns det ju så fina hjälpmedel, så  problemen  blir ju inte så stora som de var för min  pappa.  Men  problemen finns ju  då  stavningskontrollen, inte vet vad jag har skrivit, eller  då jag inte vet hur eller vad som är fel.   Men åter till ämnet  min syster  och  det att hon inte vill klaga…. jag måste  ha varit en fruktansvärd syster  efter som hon  innan  hon klagar,  måste poängtera att hon inte  klagar, och att jag inte skall ta det  på det eller detta sättet…. Jag  tar inte vid mig  om någon säger att  nu skrev du eller stavade du fel

Jag  kan förstå , se problemet med särskrivning  som  det finns många  som  tycker illa om.  Det finns tydligen  en   särskrivnings hatar klubb till och med.   Men   skall sanningen fram, så  lägger  jag inte så stor vikt vid de,t  så ni kommer säkerligen   i fortsättningen  oxå  behöva stå ut med särskrivningar, plus  lite  annat smått och gött.  Själv klart så vill jag ha kvar er som läsare, men  är det så att någon  faktiskt får   bryt,  eller   olika illa mående  av  sådant som särskrivning  så rekommenderar  jag vederbörande att   kanske inte läsa min sida.  För jag vill inte vara en bidragande orsak till att  hat  växer, eller  att denne skulle må  dåligt …..

Nu är det inte så, att jag vill att min syster skall sluta läsa,  eller  få för sig att hon har trampat mig  på tårna,   för  så är det inte.   Det är bara det att jag  inte  har koll på särskrivning.  dessutom är det  inte är så viktigt för mig.  Så ni lär få står ut med  detta även i fortsättningen   sånt e livet.

Nu  hoppas jag att jag inte  trampa dig  på tårna  kära syster  och  särskrivning eller inte   sånt e livet ibland  är det särskrivning 🙂


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Särskrivning…. eller ska det vara sär skrivning? sä rsk ri vn ing? Sånt är livet……”

  1. Profilbild för Sköldberg

    Haha! Det låter som mamma 😛

  2. Profilbild för Helena

    Jag älskar dina inlägg, Malix€¦ Skulle gärna vilja veta ditt riktiga namn, fast du kanske föredrar att kallas Malix. Jag vet ju inte. Eller tänk om du verkligen heter Malix. Då har jag verkligen skitit i det blå skåpet nu, som man säger€¦

    Jag vet att alla som läser din blogg förstår vad du skriver. Och det du skriver är viktigt. Carl Rogers (igen€¦) och hans humanistiska psykologi hävdar bestämt att bara för att man akademiker (och €œexpert€?) inom något område så betyder det inte att man nödvändigtvis är bra på det man faktiskt gör, eller att man är en bra människa. Det är lätt att gömma sig bakom titlar och professurer, utbildningar och diplom i diverse ämnen, det vet jag för jag gör det ibland (och inbillar mig att det imponerar på någon och att jag kan känna mig bättre€¦huuu). Då upplever jag dig som ärligare och rakare. Du visar vem du är, du verkar inte ha något att dölja och delar med dig från hjärtat. Om sedan inte allt är korrekt stavat, det tänker i alla fall inte jag på.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook