Jag står aldrig still inte ens nu …….

Står aldrig still  sjunger  Thåström för full hals.  Jag står aldrig still.   Det betyder inte att jag alltid  går framåt, here   ibland  hamnar jag   på en sidoväg.  Som kanske inte leder någonstans.  Men  det  gör ju den, health   den leder ju  till insikt, även om  den insikten  kan  tid  för mig.

Jag  liksom  behöver ju  ibland göra samma misstag,  flera gånger för att jag ska bli klokare.    För varje gång  jag kör av så  lär jag mig något,  eftersom  allt  förändras  så  lär jag mig kanske mera än någon som aldrig vänder tillbaka  efter första  gången.

Jag   får ju erfarenheter att  det funkade inte   när jag  gjorde så.  Inte heller  funkade  det,  då jag   gjorde  den lilla förändringen,  som blev  den andra  och den tredje  osv.  Men   efter  tio gånger,  kanske  vinsten  kommer.

Då  kan  man   ju fråga sig,  om det  var  värt det.   Det   kan ju bara den  som provat,   veta.  Jag  ser det som en bra egenskap som jag har.  Jag står aldrig still, dessutom  ger jag inte upp.

Visst  blir jag  trött, ibland   känner mig obekväm och  annorlunda,  men vem har sagt att det inte  är bra att vara  annorlunda och  ibland obekväm.

Jag kan uppleva att  mina  chefer, ibland  tycker att jag  just är lite obekväm i vissa lägen.

I andra lägen,   upplever jag  att de just   uppskattar  det  obekväma, kanske då inte   i alla situationer.  Men igenom mina år  har jag  fått höra,   att  det är så bra  med  dig,   för  du ställer frågorna som ingen vågar  fråga.  Jag vet att du  säger till när du inte  förstår, och  du är noga med att  ta reda på om du har förstått rätt.  En chef som jag hade för många år sen.  Jag beundrar honom, jag tyckte han  var lika ärlig  som jag. Det  är ju en chef  som jag   ännu har respekt  för. Han  var  lika  förb… ärlig som jag  själv, han pratade alltid  ut efter  hur  han  upplevde  och  kände.

Det  gjorde att jag  litade på honom, jag viste var jag hade honom.  Han kunde  vräka ur sig  saker, som tog skruv.   Jag minns en gång, när  han   sa  att  du kan vara  så  förb… obekväm, du   säger  saker som du inte tänkt igenom  och du pratar om att du känner  och du tycker.    Dina påstående är  så  djäkla ärliga, ibland  gör dom ont.   Mitt svar till honom då, var att jag upplevde att han gjorde samma sak.  Var på han  sa något, som satte sig  i hjärtat på mig.

Han sa  att ” det djävliga är att jag  har gått på kurs,  för att  lära mig att prata så, det inte  var naturligt  för honom”, men att  när jag  sa  så, så  visste alla att  det  ärliga,  var  rent ärligt  och att  det kom ifrån mig,  inte från någon kurs som  övat in  fraser.

För mig blev det konstigt  och  gör att jag måste  tänka mig för.  Jag måste tänka på att inte vara så djäkla ärlig ,utan tänka efter först  innan jag pratar.  Gör jag det ?

Nej,  och när jag gör det så blir jag konstig, det blir konstiga saker som  hoppar ut ur munnen på mig,  som inte ens jag själv  vet vad det betyder.

Vilket leder  mig nu tillbaka till början, av det jag skrev.  Jag står aldrig still, men jag  kommer tillbaka  i en förändring som lär mig att  prova än gång till.

Så nu,   fd chef  för långe sen….  Jag  är tillbaka  från början,  men   med minst tio års erfarenhet, som  säger mig att jag  tycker mera om att vara i  mig själv.

Den gången för länge sen, så var kanske inte  din avsikt att jag skulle förändra  mitt sätt.   Där jag kanske inte tänker efter  före.

Jag gillar mig  själv när jag  är  ärlig…….  oeftertänksam och  ärlig.

I mitt liv  är jag  viktig,  jag skall umgås med mig själv hela  livet.

Klarar  du inte av min ärlighet,  var då så ärlig  och säg till mig  att du inte gör det.   Ta ditt ansvar och fråga mig inga frågor som du inte vill ha  oeftertänksamma svar på.  Var  klar över att  du vill ha ett ärligt svar. Vill du inte det,  så fråga inte mig.

Utan fråga istället någon, som du vet  ger dig svar som  du vill höra………..  Eller  arbeta med dig  själv,  ställ inga frågor som du inte  vill ha  ärliga svar på.

Det är en enkel medelväg….

Tyvärr  så är ju inte jag, någon medelväg. Utan en motorväg eller kanske en skogsväg med alldeles för hög hastighet…… vilket är lika illa…. eller bra

Hur man nu ska se det…..

Idag är nu,   eller nu  är  nu.   Det  är i nu vi lever,  det  är just nu jag  kan visa  mitt bästa jag.   Det är nu jag kan  vara min egen vän eller fiende

Jag föredrar vän….


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook