Motivering som håller


Idag smakar kaffet utmärkt, sale utsökt  det är  på morgonen jag dricker kaffe ibland tre koppar  och andra dagar  endast en kopp.  Jag  har en sådan finurlig kaffe bryggare som  har inbyggd timer. Varje morgon  går den i gång  kvart över sex.   Halv sju  brukar jag gå  upp  fixa katt mat till våran ständigt hungriga katt  och  ta den första koppen kaffe.

Idag vaknade jag innan kaffe bryggan  börjat  vakna.   Jag vaknade för att jag var kaffesugen.   Så idag fick jag  väcka  kaffebryggaren istället för  att den väcker mig.   När väl kaffe var klart för att avnjutas så blev jag  röksugen.   Det  var som att  hela  magen kramades åt  och  jag  såg bilder inne i mitt huvud.  bilder av  blend paket, order Husvagn  och cigg,  morgonen  på altanen  med  den första koppen kaffe och cigg.

Har  nu under  dessa  minuter  kommit på massor av  kryphål för att börja smygröka.  Fast även konstaterande  om att  nu är det sommar  nu får jag  röka.   Jag kan till och med tänka mig  gå ut och rensa ogräs för då  har jag ställt om det så i mitt huvud att  det är  okey att röka………

Men så kom jag på det……….. Ha Ha!!!!

Ja där kom den tanken,  Den rökande skådisen  målar upp bilder om hur  ljuvligt allt  är med  cigaretter.   Tänk så härligt  och mysigt det är  med  att röka…..

MMMM   Jag är en förb….  bra rökare  eller en väldans  bra återfallare i rökning.  Nu måste jag vara uppmärksam och   be  tankarna  flytta någon annanstans.   De  får inte plats hos mig för jag är ingen rökare längre.   jag  röker inte. som i ett eko  pratas det inne i mitt huvud att  hmm  klart du är rökare   och klart att inte du kan sluta  på riktigt.

Nästa tanke är  klart att jag kan   jag har  ju redan gjort det.

En ny frisk tanke kom till mig.  Jag  är värd så mycket mera än att röka!  Jag har inte rätten att förgifta min kropp, jag visar inte den bästa sidan av mig med en  giftpinne i munnen.  Jag är värd så mycket mera  än att  dö i rökrelaterade sjukdomar.

Mitt rökbehov försvann …….

Lev  nu   det hjälper dig att stå emot begär för det är endast nu jag kan göra något åt.

Igår är historia  framtiden är inget som vi minns.

Framtiden är som begär   Nu är medvetenhet


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.