Försmak av den kommande sommaren!


Mitt hus sover, hospital till och med katten som brukar väcka mig sover.  Morgonen är  dimmig, jag har träningsvärk i min kropp.  Alla barnen har varit hemma denna veckan.   De har i omgångar haft magsjuk.  Igår var första dagen som  alla var på bena samtidigt.  Vi behövde luft.   Men  vi ville ju inte smitta ner  andra, så  vi tog en picknick korg med oss till Sandviken, vi skulle uppleva sommaren.  När jag var liten,  så brukade jag och min farmor bada 1 April.   Nu hade jag tänkt mig  föra den traditionen vidare.

Ha ha haa, det hade säkert gått om inte sjön varit täckt med  15 cm is.

Det var i allafall härligt att  komma till sjön, kaffe smakar ljuvligt  vid sjön.

Alla barnen blev barn, trotts att  två av dom  är nästan vuxna. Vi var  lika glada och fria, som korna blir  den första dagen de släpps ut  efter vintern.  Och vi hjälpte sommaren  att smälta upp isen.

För på vissa ställen  var isen tunnare, där  gjorde vi  i sönder den.  När våran picknick var över och vi frös så, såg  sjön ut som en  kanna med saft med is i en varm sommar dag.  Självklar var  min dotter  bara tvungen, att känna på vattnet.  Hon är så lik sin mamma.  Där  isen inte  täckte sjön var hon tvungen att vada lite.  Mmmmm, jag var  även jag lite sugen på det, men fick ju föregå med gott exempel.  Men bara lite,   jag  var liksom tvungen att känna på vattnet.   För första gången skall jag vara  riktigt ärlig,  det var inte varmt.  Men jag skulle ändå kunna tänka mig ett litet dopp!

Sommaren är på väg,  stränderna gör sig redo för  att bjuda oss på sommar.  Våra själar  kommer att värmas upp och kunna svalkas av även i år.  Snart kommer  hela  naturen bjuda  oss på färger som mjukar upp vårat sinne.  Fåglarna kommer att  fylla oss med hopp om  en härlig tid.  Alla  små väsen där ut kommer att hjälpa  till att göra ännu en sommar.

Vi är på väg…..

Lev nu  så kommer  vi kunna njuta av våren och sommaren  länge….


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.