LIVET BLIR ENKELT

Livet blir enkelt om  man  gör det enkelt. Det handlar om  mina tankar ibland gör man det svårt.  Jag får ett enklare liv  och en enklare tillvaro om jag blir medveten om hur mina tankar snurrar och  visar mig en  verklighet   som  faktiskt inte är sann.   När jag  säger till mig själv eller berättar för  någon  om hur fruktansvärt det var.  eller det värsta som  kan hända är …… blabla bla. Vilka ord använder jag ?   Blir jag medveten om  alla dessa beskrivande  tankar jag  använder i  mitt liv  så   kan jag  byta ut dem till  mindre  fruktade  ord.

ex   Detta var  det värsta  som kunde hända  jag  går under  Jag klarar inte  mera nu alla  som finns omkring mig   är ute efter mig  Hon är det  mest fruktansvärda  som  går i ett par skor… bla bla bla  visst   ger det  tyngd åt att göra   värden grym  till varon blir  fruktansvärd  och farlig  med alla dessa  beskrivande  och  farliga ord…..

Jag står vid bussen och inser  att jag glömt  pengarna och  busskortet  hemma.  Hinner inte hem för att hämta det  för då missar jag bussen. Tankar  i huvudet:  Typiskt mig jag är så djä… dum inte ens det kan jag komma ihåg.  Nu   missar jag mötet  tänk att jag är så dum vilken djä… idiot  som helst kommer  ihåg busskortet……   Jag kan till och med  tänka att  fan det här  är   ungarnas fel  hade  de inte varit så  bråkiga i morse så hade jag fått med mig busskortet.

Hur smart blir jag  av dessa tankar? På vilket sätt hjälper de mig att komma ihåg att  ta med mig  busskortet  nästa gång?  Hur  hjälper alla dessa meningar mig att komma i tid till mötet? Hur glad och hur mycket harmoni befinner jag mig i nu?  Vilken tänke kommer  efter alla dessa tankar?  Vilka känslor  födes av alla dessa tankar?

Hur farligt är det  igentligen?  Jag missade att ta med mig busskortet, health antagligen så  kommer jag inte  till mötet i tid, treatment   men jag skulle ju kunna skynda mig hem för att ringa till dom jag  har mötet med och berätta att jag inte kan komma i tid.  Kanske   får jag en  senare tid eller   tid en annan dag.  Jag skulle ju kunna  ringa någon som skulle kunna hjälpa mig  i min situation eller till och med  prata med bussföraren   och  be någon  nere i stan  stå där  för att hjälpa mig ur knipan.  Till och med bussföraren skulle kanske  kunna hjälpa mig.  Sånt händer  faktiskt  jag vet  det för jag har provat!

Vad kan  egentligen hända?

Jag missar mötet, Jag  går inte sönder av det.

Jag blir inte döds sjuk eller   svälter ihjäl  för det.

Även om det  mötet skulle handla om hur jag  resten av  månaden   skall få  pengar så.

Så går jag inte  under.  Visst  mindre  pengar finns det  kanske då. Men  Jag dör inte.   Andra människor   omkring mig  dör inte  av att jag  missade  mötet.

Vad händer  egentligen?  Det som händer är  att jag  gick ner till bussen utan att få uträttat det jag skulle. Ett möte blir inte av.   De jag skulle träffa  får inte träffa mig,  men de  får en  inblick i hur jag  ibland har det.  De kanske  till och med  finns någon  på mötet som  känner sig lättad.   Som ser  att hon  eller han  inte är ensamma om att vara så glömska. Han eller hon ler  och känner sig lättad  och  blir mera  vänligt inställd till mig,  får de andra att  blir mera vänligt inställd till mig,  var på de  bokar om  ett möte  mycket snabbare  så att det verkligen blir av.

På vilket sätt hjälper alla dessa slå tankar mig att komma ihåg mitt busskort nästa gång?

På vilket sätt hjälper de mig att  komma i tid till mötet?

Nej  det gör  tankar inte  men  med  snällare tankar  emot mig själv skulle jag  bli kreaktiv och  hitta  olika sätt att  hitta lösningar.  Jag kanske  tänker  ut ett sätt att  få en sturktur som gör att jag  alltid har med mig busskortet.  Jag kanske lär mig att planera innan jag  ska ut och resa.   Jag kommer  inte på mötet men jag   fick  en promenad  frisk luft och  lite extra tid  till mig själv  istället.   Jag  visade mig liten, Jag var mänsklig.   Om detta är  ett problem för mig att jag är glömsk  möjligheten  kan  vara ett tillfälle där jag  får  hjälp med det. Människorna   som  skulle träffat mig  Kanske  inser att  detta  kan vara något som de skulle kunna hjälpa till med  så att jag inte hamnar i sådana situationer igen.   Det är ju  sådant vi är tillför  vi är ju här för att hjälpa varandra.  Vi  är till för varandra. Jag ger dig  något,  och du  ger  mig något.

I mitt liv  är det  ganska enkelt idag, det har inte alltid varit så  och det är inte alltid så. Men  när jag  hamnar i dumma tankar om mig själv,  när jag  blir medveten om hur jag slår  på mig själv och min självkänsla.  Så blir det  enkelt  igen.  Vilken tur  vad jag  känner tacksamhet över att jag  blivit så medveten om  att jag bestämmer mina tankar.

För mitt liv  blir så enkelt. Jag  blir enkel, jag blir ansvarstagande  emot mig själv, Jag blir klokare,snällare, mera kärleksfull emot mig  och mina medmänniskor.  Jag blir tillåtande emot mig och mina  medmänniskor.  Mina tankar  blir större vidare och härligare.  Mitt liv blir  ännu härligare att leva.   Jag kan till och med  skriva att  människor runt omkring mig får ett härligare liv för jag tillåter mig själv att  göra mindre bra saker.  Vilket gör att  andra människor runt mig  har möjligheten att vara  och göra mindre bra saker.   När jag tillåter mig att göra mindre bra saker  så  blir det  mindre svårt att  göra bra saker.    Bra föder bra,  lycka föder lycka,  tillåtande föder tillåtelse, Kärlek föder  kärlek.

Lev nu  nu är det ända vi har hela tiden


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook