Utan tablett

En hel dag  på utbildning.  Dessutom  glömde jag min tablett idag.  Den  sista timmen  var nästan lögn att  uthärda.   Jag  var trött och fick hela tiden sitta på min vakt, troche för att inte somna.  Fläktarna surrade och jag hade  fullt upp med att  sitta stilla, malady och inte  resa mig inte  vända mig om för att kolla in vad som hände  bakom mig….

Det  var som jag var  i skolan.  Den ända skillnaden nu var att jag nu, order var medveten om hur det är när jag inte har min tablett.   Hur  har jag stått  ut i så många år  utan  tabletten hur har jag kunnat sitta still innan jag hade medicin?  Men innan medicinen visste jag inte skillnaden, jag var ständigt trött. jag la även en stor kraft på att dölja mitt funktionshinder eller la  stor ansträngning på att  vara som alla andra.   Nu  har jag ju länge  inte behövt anstränga mig för min tablett har förmodligen suddat ut de  större svårigheterna som jag har utan tabletten.  Dessutom  så  blir ju tankarna  långsammare  med  concertan.  Idag  var  det inte motorväg  inte ens  autoban,  utan mera  formel 1 bana.  Jag märkte  hur tankarna snurrade i huvudet.  Ena stunden  var dom  vid  om jag  glömt att låsa eller  om jag  hade stängt,släckt  hade jag missat något annat idag?     Det har varit en tung jobbig dag,  och  det har varit  en historiedag.  Upplevelser  som varit frånvarande en tid  upprepade sig  tankar  och stress  inuti min kropp som jag inte   visste vad jag skulle göra av.  Dessutom  märkte jag  att jag i vissa stunder va för mycket, pratade för högt eller  avbröt mera  än vanligt.  Det vill säga  mycket!  jag avbryter ju människor   även då jag  tar mitt lilla  piller, idag  utan  så avbröt jag  men  glömde av vad  jag tänkte säga samtidigt som jag sa det.  Den gamla känslan  inkvarterade sig  ganska snabbt, och  mina  så  vana och sanna tankar,känslor som inte gör någon nytta  flyttade in  och möblerade tillbaka allt som jag  försökt att  få  bort  ifrån mig.

det var så verkligt idag,  så synligt.  Jag inser  fullt helt och hållet att  mitt lilla krumelur piller  hjälper mig.  Jag har ju glömt att ta  min tablett andra  dagar med.  Skillnaden idag  är  att  andra dagar när jag missat har jag  ändå varit hemma i min lugna vrå, det har inte krävts av mig att jag ska  vara koncentrerad att jag skall var  fokuserad en hel dag.  jag har inte behövt sitta still. Jag har kunnat röra på mig utan att någon  hade reagerat.  Jag har nu lärt mig att  min lilla  rödbruna tablett gör att jag funkar bättre.   Den har  gett mig insikten om hur det var innan. Under medicin nej men en stor hjälp för mig i  sådana sammanhang som jag varit i idag.

Så  nu är det slut klagat   för denna gång.

Lev nu , lev  just nu för det är det ända vi har ……..


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook