En pusselbit som passar

Back in games, for sale   nja  en natt och en morgon har passerat, look   natten  innehöll drömmar om huvudvärk. Som tur var så har jag en son som även han vet  hur det känns med  huvudvärk.  Så i morse när  jag vaknade  gav han mig två migrän tabletter innan jag steg upp  och tänka sig  att samtidigt kom jag på min lilla underverkspiller.  Så morgonen flöt på bättre än vanligt! För när jag steg upp ur sängen så hade den redan gjort underverket  genom att ta bort surret i pannan myrorna i kroppen  gick i ide och tankarna saktade ner.

Med migrän och trotts att jag inte sovit riktigt så  var det en bra dag och ett bra sätt att vakna på.  Nu  är det kanske bara det som sker idag, discount men det får räcka.

Igår pratade jag med en kvinna som fick mig att vakna upp ur min dvala, vi pratade om  duktighetssyndrom och  prioriteringar.   Efter samtalet gick jag hem, tänkte och  skrev en egen prioriterings lista.   Vad är viktigt för mig, för bara mig.  Bara  mig inte  vad som förväntas av mig utan vad som finns på min egen prioriteringslista.    Det jag kom fram till var att jag var en  viktig mamma,  innom mig var det viktig att jag är en mamma, en bra närvarande mamma.  Som  inte håller på med  brandkårsutryckningar som skulle kunns förebyggas.  Hur blir man det?  Är inget jag har svar på  men  för mig är en bra icke brandkårs utrycknings mamma  en mamma som har tid att lyssna, en mamma som  är här och nu ,  i tänken är jag där jag just är. En bra mamma är även en mamma som lever efter sina egna förväntningar på tillvaron.  Inte vad  hon inbillar sig att skolan, jobbet  eller  någon annan förväntar sig av henne.   För dessa inbillade låtsas förväntningar är  just det bara inbillade förväntningar som inte behövs uppfyllas.

Mål och del mål,  diskuterade jag och min vän.  Mina mål har under en tid varit  någonstans i himlen.   Så igår började jag plocka ner förväntningarna till  en mera  uppnålig nivå,  mitt mål idag var att jag skulle komma ihåg min tablett.  Även att jag skulle ta det lugnt på morgonen. Ett av målen är nådda, Tablettmålet, det andra målet  nja lite för jag tog det mera lugnt än vanligt. Jag blev inte stressad och jag kom ihåg frukosten.   Jag tror jag får lägga till ett mål till idag, tyvärr så handlar det om att gå tillbaka  ett par månader i tiden eller nästan ett halvår.  För jag behöver gå tillbaka till lite strukturer som jag förbi sett.  En struktur är att faktiskt ta mig ann min tvättkorg på ett bättre sätt.  Inte bara tänka på den utan göra något åt den.

Det är vår! Jag kan spara ström  jag kan få en härligt doftande vår tvätt som doftar friskt istället för  massa sköljmedel inbakat i torktumlar damm. Jag som för några årsen Härjade  högt och lågt  redan klockan fem på morgonen. Var klar med allt  vid  11 sov middag till eftermiddagen. Har idag ett  mål att  inte bara titta på tvättkorgen utan även flytta tvätten till tvättmaskinen. Därefter hänga ut den i  sommaren.  Vart har jag tagit vägen?  Vart har jag gått?

Det spelar ingen roll för nu känner jag mig helare trotts att jag är så trasig. Eller jag  känner att jag blir lättare att laga idag, jag lagar idag det som ska lagas, det viktiga, för jag tror det  är det som är problemet eller jag vet att det är det som gör ont.  Jag har lagat allt runt omkring istället för att laga källan. Källan är jag, källan är kärlek till mig själv. Kärlek utan aktivitet. vilkorslös kärlek bara till mig.  Jag ser att jag idag  tar tag i det som gör ont i mig.   Det spelar ingen roll att jag har ett skinande hem, att jag är vacker på min utsida.  När jag vet att jag är så söndrig på min insida.  Den söndriga insidan som jag gömt bakom en  duktig och sminkridå har liksom  krupit fram och visat sig. Kvinnan  som  visar sig i min spegel är omålad rufsig i håret ibland,  hon dammsuger inte  längre klockan fem på morgonen.  Denna kvinnan tycker jag så otroligt mycket om. Hon är till och med vacker. Hon är snäll, omtänksam och så full av liv i just nu! Hon mår bra i sin dålighet,  hon mår bra i sin trötthet.  För denna kvinnan  fick ännu en pusselbit  tillrätta lagd igår.  Det var en rätt pusselbit den passade  så himla  perfekt  i  pusslet och den sitter där nu.  Tack för att du tog dig tid  igår . mötet igår Gör mig mindre sårbar  är inte klart på något sätt och vis men blir vi det någonsin?

Jag tror inte det.  Men samtalet  igår med dig  gav mig en kloss och murbruk till att i allafall börja fatta att det är viktigt.  Jag känner att jag blev förstådd eller jag  blev lyssnad på.  Det räcker för mig kanske var det så att jag för en gångs skulle lyssnade med rätt öra. kopplade på helt rätt känsla och  faktsikt fattade.  Jag vet inte   säkert men det gör inget , för det kändes rätt.

Lev idag  just nu det skapar en trygghet i grunden.   Ska jag leva imorgon som måste jag levat idag nu.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook