Kay Pollak att välja glädje….


vilken upplevelse.

Kay Pollak var  lika underbart härlig  som alltid.

Inte en sekund var utan  en möjlighet till skratt och igenkänning, pills   Man sitter där  och skrattar  magen blir full av vågor av glädje inom en  när man ser honom.

Han böcker är bra, buy han själv  är ännu bättre.

Allt det han säger är också sant. Där sitter man i flera timmar och  bara skrattar.

Det finurliga med det är att man tror att man skrattar åt honom,  det gör man till en viss del.

Men det man  egentligen skrattar åt är  sig själv.

Alla ömma punkter som han pratar om allt det han säger känns igen om man vågat tänka tankarna sig och jag tror att vi alla tänkt dessa tankar.

Men  när han står där och säger dom så lägger man dom hos honom  och de gör mindre ont,  han står där och bär all projektion, alla mina  ändrade omgivningsförsök,  alla mina  plankor.

Han liksom delar dem med mig  vilket gör att de blir mindre tungt.

Antingen älskar man honom eller så gillar man inte.

Jag  tror att det handlar om hur långt man kommit i sin egen utveckling. Alla tankar jag har är  formade av mig själv och de är bara mina tankar.

Tankar behöver inte vara sanna, de är  oftast fantasier formade av min egen rädsla. All olycka som vi  ibland väljer har vi själva valt utan att veta om det.  All denna olycka  handlar om att vi  kämpar  och  strävar efter egentligen lycka.

Denna  härliga man står där och pratar om att jag har ansvar över att välja lycka,  första gången han pratade om det så skrattade jag över vilken dumhet han  trodde på, gången efter skrattade jag lite  tystare och  tänkte som: hjälp tänk om det är sant, tänk om det är så att han faktiskt har rätt.

Att jag har ansvar över att välja lycka själv.

Tredje gången skrattade jag inte,  visste tyst inom mig att hmmm,  killen har ju rätt, hur fan gör jag nu.

De sista gångerna  som jag nu läst  böckerna skrattar jag mera  med  honom  än  åt honom.

För jag har  liksom fattat att det är som han säger.  Jag väljer eller jag själv har ansvar över att välja lycka.

Han har även rätt i att  alla människor  som jag möter i mitt liv är utsända till mig för att jag ska lära mig något. Min familj är utsänd till mig, min partner som jag valt  var utsänd till mig för att jag skall lära mig något om mig själv.

Första tanken  första gången   när jag äntligen vågade  se  vad han  egentligen sa, så tänkte jag

Hjälp varför väljer jag alltid så svåra människor.  Där efter kom tanken jag själv  bestämmer vad jag ska  tänka.  mina tankar är formade av mig.

Jag vände även på människor var utsända till mig,   det gjorde ju att jag  faktiskt var utsända till  dem.   Spännande, vill jag lära alla i min  omgivning att  jag är inte bra,  jag väljer att bli  olycklig på en stökig hall,  vill jag lära människor att jag väljer olycka?

Alla mina  svåra utsända  är ju  självklart  utsända för att det är  just och precis så utsända som jag klarar av, de  är just så svåra  så att jag lär mig  något  på att  träna på dem. 😉  och jag är  just så svår  så att mina utsända lär sig  något. 🙂

Jag  gillar verkligen  Kay kanske för att  han pratar om mig och  idag  gillar jag mig, hade jag tyckt mindre bra om mig själv så kankse jag inte  tyckt riktigt  så mycket om honom  för då hade  han kanske varit  FÖR MYCKET  och  För  farlig,   jag hade  upplevt rädsla över att möta mig själv….

Här blir tacksamhet i massor: Tack  Kay du vet inte om det själv  men jag vet det, Tack för att du tagit dig tid och skriva dina böcker.   tack för ditt  raka ärliga  budskap.  Det  har gått in i hjärtat på mig och  gör att jag  väljer lycka oftare än jag  gjorde innan.   Jag kan  även i dag   ibland se  när jag möter och  låter andra möta mina  projektioner.  Tack  dina ord gör att jag  vuxit.  blivit ansvarstagande i mitt eget liv.  Men  dessa tacksamheter  är  även riktadet till mig själv  i massor för det  är ju jag  som har gjort  jobbet.

Kay Pollak är så levande, energin  formligen sprutar om honom.  70  och som en liten pojke,  jag är  44  och  energin i mig som  70,  Tänk  jag tror det handlar om  personlig utveckling…………… och att  aktivt ansvarsfullt  välja glädje i sitt liv.


3 svar till “Kay Pollak att välja glädje….”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.