Har idag gått mil i utveckling framåt

Äntligen tittar solen fram igen. Jag har tagit mig ann en för mig ny utmaning, sales   Jag ska  tänka en stund till, sluta brinna och agera efter min brand.

Det här kommer att blir svårt, för jag agerar alltid  i branden  när den brinner som mest.  Det  är inte bra för mig,  jag behöver stanna upp tänka ett varv till  när det varvet är tänkt en vända till. Jag behöver  än  mer medvetet  se till  att i  sådana  stunder  bli medveten om att tänka tankar  som är ny.

Jag har idag  gjort något stort, Jag vågade ringa till en mamma som har en  liten kille  som  ofta  är i bråk med min lilla kille. Dessa två  pojkar  är  otroligt lika  så lika att de oftast slutar i  bråk,  jag var rädd för att mamman skulle  bli arg så det första jag sa var att jag ringer inte för att skäll, jag ringer inte heller för att säga  att din son är dålig.   Men jag ringer för att jag ber om hjälp,  jag vill ha hjälp med att  få  våra barn att  kunna umgås inte vara dumma emot varandra.

ett långt  samtal med en kvinna som  jag  kunde höra  samma sorg  samma ångest  och samma rädsla som jag har haft många gånger. Alla dessa gånger man får  höra hu  dåliga och dumma ens barn är.   ALLA dessa uppfattningar   som formar våra barn alla dessa  du gjorde det  och allt vad  det är.   Tillsammans med alla  samtal som man  får  där  jag  får hör  vad min son  nu har  hittat på  hur lat han är  och  allt vad det nu är  alla dessa omdömen om  att min son  pratar  knuffas  blä  jag  kräks på det.   Det är  även omdömen  som gör mig till en dålig förälder, jag som förälder har misslyckats.

Men   har jag det?    Jag vill mena att  den dagen jag som förälder  säger samma sak  som  omgivningen säger  om mitt barn det är då jag har misslyckats. det är  då jag är en dålig förälder,  när jag säger till mitt barn att  du e dum att du aldrig kan lära dig   så får man inte göra  det  är dum  och allt vad man nu kan säga. Det är då jag är en dålig förälder.

Jag  bör istället  tänka en tanke till,  vad är det som  gjorde att min son slog,eller blev arg  eller vad det är. Hur kan jag  göra för att hjälpa honom till ett bättre beteende?   Vad kan jag göra för att det ska bli bättre?

Jag tycker att jag gjorde det idag,  jag  ringde mamman  berättade att jag  kan  tänka mig  hur trött hon är på att höra  hur dum hennes  barn var, jag berättade om  hur rädd jag var, hur rädd min son var.  Där efter kom vi fram till att vi  ska försöka hjälpa våra barn  på vägen, vi skall gemensamt försöka hitta ett sätt där de tillsammans kan  hitta något som  gör att de i alla fall inte  behöver slåss.    Genom att vi  imorgon fikar  en stund på eftermiddagen vilket vi bestämde oss för, så tror jag  att morgondagens fika blir en milstolpe.   Våra små pojkar skall träffas utanför skolan, tillsammans med vuxna som  ser dem  som de guldklimpar  de är.

Jag är  just nu väldigt stolt över mig själv,  jag vågade  och jag  vågade.   Dessutom tänkte jag en vända till innan jag tog luren och  kräktes ut min  rädsla.  Av den  vändan  av tankar  hittade jag ett mera lösningsfokuserat   sätt att  hantera en  svår situation.

Jag tror på det här!  Jag vill och hoppas att detta kan vara ett sätt  att hjälpa dessa små pojkar,  så att de  inte  blir dåliga  pojkar.  för självklart  så  är  även min  lilla pojkes  krigskamrat en lite  pojke som faktiskt är en fin liten pojke, som vill göra bra saker, han vill  även han vara en pojke som pöser över av stolthet över sig själv.  Vill att man ska  säga till honom att  du är bra  du  duger.

Vi föds goda,  det finns inget  inom  oss  som  till grunden är  ont,  men livet   gör oss onda, min omgivning  formar mig……

Tacksamhet: Tack  du  underbara snälla mamma  som  hörde mitt rop på hjälp!  Tack för att  du lyssnade och för att du tog dig  tid att lyssna. Tillsammans flyttar vi berg……..

Tack även till mig själv  som vågade,  som vågade vara  mig själv så som jag  i min kärna är!

© malix


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook