sommarlov…….


 ”Den blomstertid nu kommer”

Idag  vaknade jag med tankar om det stundande sommarlovet.  Mina tankkar tar mig tillbaka  till historien långt borta.  Min sons första skol avslutning.  Min störta  skamkänsla av att inte duga som mamma fick jag uppleva en kort sekund.

Innan jag  tog  fram  det viktiga i händelsen  och snabbt intog en  mera värdig syn på mig själv.

Här finns även en tanke  om  hur adhd spelade in i mina  handlingar  hur jag  inte  liksom har med mig att sommaren kan vara kall.   förmodligen hade jag inte haft den tanken utan adhd eller så har alla mammor i min sons klass adhd……..

Mina sista pengar tog jag till  hans kort byxor, cheap de sista pengarna till kortbyxor som han skulle ha denna  sista dagen för terminen.  Idag blåser det kallt, doctor   regnar småspik, temperaturmätaren visar på nio grader.
Inte kan min lilla kille ta sig ut i kortbyxa, t-shirt och sandaler.   Herre gud, nu får jag skämmas  nu får han ta de gamla vanliga jeansen och en vanlig tröja.
Stakars min lille parvel  jeans och gammal tröja på  sin första skolavslutning.  Hur tänkte jag när vi köpte kläderna.  Detta blir  min värsta dag vilken skämmig mamma jag är……

Men herre gud! Hur tänker jag  det är väl mera skam  om jag lät minn pojke springa runt i  kortbyxor. gå ut i detta vädret   och behöva frysa.   Inte gör det något att han  har gamla byxor,  visst det hade varit fint  med sol idag  och  en liten solstråle som har sina fina kortbyxor och t-shirt där framme i kyrkan men   vädretsmakter  bestämde annat.

Dagen gick bra  min lilla fina pojke stod där framme  och sjöng för full hals. hans ögon glittrade som små solar.  Hela föreställningen  var ett underverk.  Alla barnen sjöng,  flickor i korta kläningar och nya skor,  små vattenkammade  pojkar i  små  korta byxor och t- shirtar stod där framme.  Alla barnen var så fina.  Min lilla kille stod där framme i  jeans tröja och sina nya sandaler.    Efter  kyrkan  gav alla barnen fröken en kram.  Fröken kom fram till mig  efter all uppståndelse  tittade på mig  och sa: du  är ingen riktig mamma  när det är skol avslutning ska barnen ha nya fina kläder.
Jag tittade på henne  tänkte för mig själv: du är ingen riktig människa hur kan du lägga på mig en skuld och skam utifrån dig.
Jag är en fantastisk mamma som ser bort från alla oskrivna regler och  lagar. Min lilla pojke slapp i alla fall att frysa.  Jag valde i hans bästa, istället för mitt  bästa.    Nu hade jag ju redan innan kunnat tänka på att lägga  de sista pengarna på  kläder till honom som skulle kunna varit i alla väder, men  gjorde inte det och då var det mera värdigt   i mig  av mig att stå ut med att   jag var en dålig mamma  i synen hos andra än att min lilla pojke skulle frysa.

Vi har så många  dåliga mammor sidor i oss  i våra tankar i vårat samhälle.  Men  egentligen är vi ju fantastiska  precis som vi är.
De dömande tankar du har om mig, säger inte så mycket om mig, det rent av säger mera om dig.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.