Att tänka tanken helt klart……


Idag är det min mammas dag, decease vi var alla hemma hos henne. Till och med min gamla farmor. Jag inbillar mig till och med att min lilla pappa och farfar var där. Fast hade de vart med så hade de varit i garaget och inte hos oss andra. Sådana var de farfar och pappa, find en kopp kaffe och bara lite snack sen var de spårlöst försvunna till garaget. Mammas lilla hundvalp var barnens förtjusning.

Grattis lilla mamma hoppas hela din dag var trevlig. Vad är det för dag idag är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag för det är min mammas födelsedag hurra hurra hurrrrrraaaaa!!!!!

Har i mina tankar inte glömt gbg från igår. När vi var där lekte vi med tanken att flytta dit igen, order den tanken vill inte riktigt försvinna från mig. Vår stora tös är till och med redo att ge upp eget rum bara för att få komma till gbg. Jag kan tänka mig ge upp sovrum och sova i stora rummet.

Men måste medge att det inte är genomtänkt. Står man ut att bo i en förort igen med grannar över under och sidorna om sig. Står man ut med att någon borrar kl 7,00 eller är vi så tysta så att vi inte stör våra grannar? Vill jag ge upp min trädgård eller rättare sagt min altan?

Skulle jag ärligt stå ut med att bo i stan utan att komma undan till det lilla? När jag flyttade hit för 10 år sen så upplevde jag tystnade som underbar. Idag vet jag inte ens om tystnaden, jag tar den som en självklarhet. Jag kan till och med nu erkänna att Dalsland är vackert. Eller nu tog jag nog i alla sjöar är vackra och jag behöver inte trängas på stranden. Jag vet hur det var på Askim Askims vanan har jag tagit med mig hit. Den sitter i ryggraden…..

Askims vanan är att ge sig av tidigt, packa ner alla förnödenheter för en hel dag och att sprida ut sig. För bara några år sen sa jag alltid till mina barn när vi kom till stranden. Sprid ut er! Vi var alltid först vid sjön för att få plats. Idag är sånt inte lika viktigt. För det finns inte så många att slåss med om badplatser. Idag om det står fem bilar vid sjön blir min kommentar; oj vad mycket folk det var.

Jag inser att som göteborgare skulle jag vara tvungen att gå upp tidigt redan vid 6 för att packa picknick mat för att vara vid badplatsen vid 8 så att vi fick bra platser. Just nu drar jag en suck av lättnad. Känner riktig tacksamhet över att veta att imorgon när vi kommer till sjön, så är det fem bilar på parkeringen och vi kommer att hitta den perfekta platsen fast vi inte kom iväg vid 8. Gbg i all ära men Dalsland när det gäller att planera bad dagar. Inte undet hela dagen kommer jag vara tvungen att trängas, bli irriterad över att någon trampar på mig eller min handduk. Utan jag får plats dessutom behöver jag inte gömma plånboken i bilen och vara rädd för inbrott. Här lever vi i lugn och ro och får plats…..

lev idag det kommer en dag imorgon som inte kan levas idag…..

©µ malix


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.