Svininfluensan har fått ett grepp om min rädsla nu först…………


Jag kan andas ut.  Jag vågar se längre än till 9.30 idag för det har redan varit. Igår kom min dotter hem tidigt efter att hon sovit hos en kompis.  Hon hade hög feber och ont i halsen, generic min tanke var halsfluss.

 Efter ett tag kände jag lite obehag pga av allt jag läst i förbi farten om den så kallade svininfluensan, ambulance så jag ringde sjukvårdsupplysningen. Det var ett samtal jag inte borde ha ringt för jag blev mera rädd än jag var innan jag ringde.

Tog kontakt med vårdcentralen här hemma och fick besked om att vi inte skulle vistas ute och ingen fick komma hem till oss. dessutom skulle vi  komma till vårdcentralens via akut intaget 9,30 idag.  Ett dygns väntan och ett dygn av oro. Dottern sjuk och febern var ganska hög. tankar som vad gör jag om hon blir jätte sjuk får jag inte åka till akuten då hur ska man göra då  ringer man ambulansen eller vad gör man. Var tankar som snurrade inte en enda tanke på att ringa till någon som kunde det inte heller diskuterade jag det men min make.

Alla tankar snurrade och min ångest har  gett mig dålig sömn i natt. Min dotter har inte heller sovit mycket och väckte mig då hon mådde extra dåligt.

Vaknade sent i morse mmen kom iväg till sjukhuset.  Ringde på klockan  en skötare kom och öppnade, vi berättade vad man sagt till oss igår och vi blev infösta på ett rum.  Personalen som tog emot oss, tyckte att jag skulle gå ut till luckan och anmäla att vi var där så jag reste mig för att gå dit.

Då ändrade hon sig och sa nej vi fixar det här ut i fall om att.  Där efter sa hon att eftersom  det kan vara svininfluensa så kommer personalen ha skyddsutrustning då de kommer in.

 Just sådana  utalanden är inte bra för min fantasi, inte för min oro heller.

Väntan där inne i det lilla rummet skapade så många rädslor och tankar hos mig. Den första tanken var att hjälp vi är i ett rum där det varit människor som haft svininfluensa, tänk om min dotter inte har det och det är detta rummet som gör att hon får det.  Jag vågade inte ens tänka klart tankarna och då jag tittade på min lilla underbara söta dotter fick jag tårar i ögonen som jag inte vågade visa henne. bilder  om hur hon var när hon var liten och bilder om hur mycket vi missat att göra som jag velat att vi skulle göra ramlade fram inom mig och gjorde ont.

Dörren öppnades och doktorn kom in helt utan  skyddsutrusning och var som vanligt inga försiktighets åtgärder var tagna. Undersökte henne och hittade inga fel. vi fick gå ut i väntrummer och vänta på provtagning,  det visade ingen halsfluss, men lite förhöjt blodprov.  In till doktorn igen och inget recept dricka mycket och alvedon var föreskrifterna, blir hon inte bättre tills fredagen så måste vi ringa och komma dit igen. Med dessa ord gick vi  ut från läkarmottagningen, lättade i sinnet min oro var då under kontroll.  Hem bäddade ner henne i soffan i rummet  cola att dricka och glass en film sattes i som hon nu ligger och tittar på.

 

Nu är jag tyvärr ensam med mina tankar igen, mina rädslor hoppar fram och jag känner mig ganska liten, tänk om hon inte blir bättre tänk om de hitta svininfluensa  när vi är tvugna att åka igen.  Tänk, tänk, tänk …….

Även i dag hoppar så flagor och fragment upp framför mig aom alla  rubriker jag sett i förbi farten om just den fruktade influensan.

Jag inser att jag blivit påverkad av allt som skrivits och sagts om det på nyheter och löpsedlar.  Jag som inte ens tänkt att vaccinera mig, Jag som varje gång jag ser en löpsedel inom mig tänker på att de är bara för att sälja tidningar det är säkerligen inte så farligt, idag inser jag att jag blivit påverkad, jag inser att jag lika som alla andra har rädlsan som  bara skapats av rubriker på löpsedlar.

Jag ska nu försöka tänka klart och hinna i fatt känslan som på något sätt lyckats få tag i mig.  En känsla som jag inte vill ha en känsla som skapats av media för att de vill ha nyheter som människor betalar för denna rädlsa har jag just hittat inom mig idag när tidningarna förlänge sen  slutade skriva om den fruktade svininfluensan… då lyckas den bo hos mig …..;(

© malix

120809

12:34


2 svar till “Svininfluensan har fått ett grepp om min rädsla nu först…………”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.