söndagsfunderingar inför kommande termin och år

Det känns som hösten kommer tidigt.

Sommarens ljumna kvällar uppfanns inte i år, sovaldi sale augustis mysiga varma kvällar försvann i tomma intet.  Nu snart väntar en lång kall vinter, sale där värmeljusen och de vanliga stiarinljusen får värma upp våra själar.

Snart sluter vi oss inom husets väggar och livet går i ide.

Nästan gång man möter massa människor ute har de en vildblick i ögonen och jakten på den perfekta julklappen jagas. Jag har lovat mig själv i år att ta det lugnt, det gör jag i och för sig varje år, för att jag är inte så traditionell av mig. I år ska jag ta det lugnt på ett  annorlunda sätt, i år ska jag faktiskt vara traditionellare än vanligt men vara ute i tid.

 Det känns konstigt att sitta här och skriva om julen  dagen sista dag på sommarlovet har infunnit sig för min lilla dotter.  Hon är inte riktigt frisk ännu, hon är fortfarande trött och huvudvärken ger inte med sig. Igår ringde docktorn som skrev in henne på barnavdelningen på näl. bakterierna som gjorde henne så sjuk har fått ett namn.  Doktorn berättade att hon har streptokocker. De ligger sovande i dotterns kropp och vaknar till liv i bland. Själva sjukdomssymtomen botas  då de blommar upp med pencilen.  Dessa bakterier syns inte på de vanliga snabbprovet då man kollar halsfluss, därför visade sig inte på Vårdcentralens provtagning.  Vi fick inget pencilin nu, eftersom det onda i halsen hade gett med sig. Men  hon sa att om min  dotter skulle bli sjuk igen.  Skulle vi ringa till barnavdelningen så skulle de fixa så vi kunde få ut det på apoteket.

 

Det känns inte som en bra start på en början av terminen,  sista veckan sjuk och nu imorgon ska hon till skolan. Jag känner min dotter,  Min dotter är lik sin  moder tyvärr ocskå i mina dåliga sidor.  Ã„ven om hon  skulle känna sig jätte sjuk imorgon, så vet jag att hon hade smitit iväg till skolan. Kompisarnas  upplevelser av sommarlover och allt som här till denna världen är lockande för henne, inte en chans att  hon skulle missa detta. Nu längtar hon efter rutinerna, kompisarna och mormors morgon femma eller vad det nu är mormor sticker till henne.  Mormor jobbar på skolan och min dotter har tydligen en förmåga att få fika av mormor.

 

Min lilla kille börjar inte fråns på onsdag, men ett litet besök ska till innan som inskolning.  Inte utan att det känns i min mage.Hur kommer denna terminen se ut. kommer skolan att klara av hans humör eller kommer vi ännu få hämta hem honom då skolan inte lyckas?  Kommer han att bli retad eller har skolan förmåga att se till att det nu funkar? Har vi rätt funktioner  här hemma, så att det funkar bättre för våran lilla kille?  Ã„nnu en stor fråga ligger och lurar här.

Kommer jag att orka?

Kommer jag att orka?

Det känns som tunga ord, tårarna ligger bakom min ögonlock och just nu får jag lite svårt att svälja, för jag känner det- Detta sommarlovet har varit för kort för mig.  Jag har inte hunnit reparera min ångest eller mina sår från förra terminen.

Hur har då min lille kille reparerat sina.

Kommer han att orka.

Det här är svårt, och det är skrämmande för mig en klump i magen som jag inte känt  under dessa månader  kommer tillbaka.

Ã…ngesten lurar inom mig den liksom  lytar sig mot väggen just nu men gör sig redo att krama om mig vid första bästa tillfälle.

Kommer det att funka för min lilla grabb?

 

Min stora son börjar inte fråns på torsdag även här lurar ångesten. Hur kommer han att klara det kommer skolan  nu se problemen som  skolan ska lösa. Kommer  och har de kunskapen, som gör att de kan hjälpa min stora son att utvecklas? kommer de hjälpa till att ta ansvar, inse att min son inte har kragen och förmågan att göra det själv.?

Här bör även nämnas,  Jag kommer jag som mamma vara det stöd, som han behöver?

Kommer jag orka hela vägen eller kommer frustrationen tillbaka och kommer  skyttegravarna att grävas igen?

Där vi  vuxna ännu en gång ägnar oss åt pajkastning-Vi mot dom- Kommer vi vuxna bara leta fel hos varandra och inte se min sons behöv av hjälp.???

 

Våran stora dotter  gör nu sitt sista år, tredje året i gymnasiet här blir det nya erfarenheter hur kommer hennes år se ut?  Vad kommer hända efter 3dje året på gymnasiet?  Vad kommer hon att göra sen?  Hur kommer året se ut för henne. Kommer det vara bal ,kommer hon att vilja gå?

HJälp!!!!!!!!!!!!HJÄLP!!!!!! Bal ????

Balklänning  det förväntas att någon ska sy denna bal klänning????

HMUPHP!!! är denna någon jag????? Nej det kan inte vara jag det får inte vara jag….

Här skulle det vara bra om mormor  hade  varit  penssionär och haft krafter till att skapa ett underverk till balklänning.  Känner  mig lite, lugnare min  mamma är duktig på att sy här kommer vi nog få luta oss emot mormor,  men det är nog bäst att börja redan nu kanske behöver vi redan nu se till att fixa ordning allt som ska till balklänning.

Behöver börja i tid, slippa göra i sista minuten.

 

Ser nu vilket otroligt inlägg detta blev  LÃ…NGT!!!

Ändå är jag förundrad över att jag  på något sätt lyckats ha en röd tråd igenom hela inlägget, även om det  blev  ett innehåll av barn jul sommarlov och bal.

Snacka om att knyta ihop påsen, men dubbelknut. Inte heller i detta inlägg fick min broder några rader, inte heller nu kommer han att får det.  Men min lilla systerdotter ska  få ett litet hörne här.

Hon min lilla systerdotter som  är så otroligt olik sina kunsiner.  Hon som klarar allt med glans, som verkar ha en otrolig förmåga att hela tiden hålla sig kvar och alltid orkar kämpa, hon som gick ut med  MVG och VG i alla betyg i nia.  Nu kommer denna lilla stumpan med ………… du vet ramsan!  jag säger inte mera.  Min tankar  ligger inte  nu   i ramsan, utan  i hur du kommer eller vad du  har fram för dig  nu.  Snart är ni vuxna.

Jag önskar dig lycka till  i höst och jag vet ju redan här att du fixar det . Men jag vill ge dig lite ord  på vägen, Koppla av gör lite  crazy saker,  glöm skolan  ibland och njut av livet.  Var inte duktigt hela tiden gör lite av de skaker som jag  gjorde men kanske inte boorde ha  gjort.

Du kommer fixa det ändå.

Man behöver inte vara bäst, det räcker ibland med att  vara bra.

Bara man duger inom sig själv, så blir det bra.

Ett långt inlägg skall nu slutas detta långa inlägg slutat tväts utan slutsattser och klokheterr för utom dessa:

Lev idag , lev just nu i stunden  vilket jag borde ha gjort  fast då hade inte inlägget blivit till för då hade jag inte skirvit  om julen hösten och allt vad det nu var…

Lev nu

 

© malix


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook