Farmor är boven i dramat….


idag väckte min dotter mig, pills jag har givit henne en ful ovan.

Jag dukar fram frukosten medan hon kletar in ansiktet i massa krämer.

Innan tog de fram frukost själva, mind fast inte min lilla hon var aldrig hungrig.

Idag blev det havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk.Ett arv från min farmor, sale farmor flyttar in mera och mer i mig, allt det jag fick som barn ger jag mina barn, gröten var  från början farmors påverkan.

 

Fast hemma slapp jag äta gröten, men hos farmor då skulle det ätas gröt ägg och en vitamindrink på morgonen, vitamindrinken bestod oftas av äcklig morotssaft med citron och annan grönsak.

När min lille stora son  var liten älskade han desse motorsafter och osötade safter, råsaft av alla slag, var gott tyckte han.

Han visste inte att saft skulle smaka jordgubbar med socker i massor, hans kusiner tyckte synd om sin lille kusin som alltid drack äcklig saft.Idag redan för 12 årsen upptäckte han att saft inte behöver vara brandgul och smaka morot eller äpple.

Fast ännu idag gillar han de barndgula dryckerna. Han har även visat mig att det finns råkostcentrifuger att köpa, jag brukar säga till honom att jag har en redan men utlånad sedan länge, kanske kommer den aldrig hitta hem.

Lika glad är jag för det, för de är ganska jobbiga att göra rent, dessutom väsnas de.

Mina barn är lika mig i mycket, tror de har fått mycket dåligt av mig, mitt humör har de fått.Det liksom blixtrar till om oss, när vi blir arga, snabbt kokar det över, utan att vi är medvetna.

Koncentrations och damprycken har de, även mina viloperioder. tyvärr!!!

De har även fått min sovrutin, lägga huvudet på kudden och somna på två röda.

Men det har även fått saker som är olikt mig, de gillar gröt, råsafter, nyttigheter, de äter det för att det är gott, jag,  för att jag inbillar mig att det är bra.Hembakat grovt bröd med nötter och frukter är drömmen för mina barn, själv kan jag inte motstå snoddas nybakat vitt så det skriker farligt.

Jag kan tacka min farmor för barnens gillande av sund kost, hennes inpräntande i mig, där jag redan sen de var riktigt små gett dem mat utan socker, grövre mjölsorter och sånt, har gjort att mina barn uppskattar just den sunda kosten.

Det är egentligen min gamla farmor som varit boven i dramat att mina barn äter gröt på morgonen inte min förtjänst!

LEV IDAG  JUST NU I STUNDEN………det kommer att ge dig många stunder idag.

 

 

© malix


2 svar till “Farmor är boven i dramat….”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.