Avsked från sommaren………

Morgonen och morgonens tankar. En sorgsen vemodig känsla stannade hos mig idag. Igår hade vi sommarens sista grill afton med broder, drugs ni vet han som bara läser ordet broder i mina inlägg.  Kvällen var trevlig, discount den grillade maten gav en smak av sommar. Sommaren 2009 sista grillmiddag, sommaren.

Sommaren är verkligen över, sommaren är nu på de sista andetagen, någonting dör, bladen sprakar i alla världen färger, gräset slutar växta hösten ska rensa upp, för att förbereda oss för värmeljus tidens intrång.

Själv har jag redan börjat fuska, doft ljus vid kvällsmaten är nu ett trevligt inslag i vardagen.  Idag ska grillen ner i källaren för att få värma sig i stället för att värma. Trädgårdsmöblerna skall snart packas in. Trädgården skall rensas, torkvindan i trädgården kommer snart att  få frysa känna sig ensam och övergiven.

Likt höstens städning städar jag inom hus, fyller mitt hus och mig med ljus av alla slag. Lampor, aromlampor, det lilla värmeljuset i te-kanna-värmaren kommer vara en ständig låga, så det finns varmt värmande te. 

Tea-aftnar inträder, te morgonar, te-middags tider, Te.

Te och jag har ett förhållande, te är njutning sällskapligt och gott. I min sorg av avskedet från sommaren värmer mig Earl Grey inombord. Nu är det nu närmare till sommaren än vad det var i går, jag kommer att längta vänta och återigen längta, sommaren är min tid.  Ännu suger jag på sommar karamellen strumpor tas inte p

å ännu, redan i mars kommer det att åka av igen. Innan det ska barnens ögon tindra, fast de börjar bli stora nu. Den stora förväntan för jul och sådant är inte längre i deras kroppar, de har kommit på att tomten är en illusion. Julen är istället en tillställning där vi umgås äter god mat och dricker saftglögg till våra levande ljus. 

Nej Nu ska jag sluta ännu finns det värme  i luften, ännu kan jag  andas ute utan att kylan avslöjar mina andetag, trädgården ska jag försöka ta ett tag i. Även om det bär emot lite€¦€¦..

Lev nu just idag så slipper sommaren vara en hägring€¦..

©µ malix

Technorati-taggar: ,,,,,,,,


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Avsked från sommaren………”

  1. Profilbild för carina

    Jag som är en typisk vår – sommar människa tycker det är lite tragiskt att det går mot höst och vinter. Speciellt när sommaren här varit så solfattig som i år;(
    Men visst är det mysigt när man får fram värmeljus och doftljus som sprider energi och välbehag inombord.

  2. Profilbild för malix

    i brist på solen får vi tända ljusen och längta till sommaren igen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook