ADHD skulle varit hjälpt av sms

Idag klankar jag och slår på min förbannade gen att inte minnas och röra till det, shop ADHD som jag egentligen har en bra relation till.

Inte idag, mind inte nu för jag missade det som var väsentligt idag, no rx det som är något som jag inte får missa. Jag lämnade min son helt själv, trots sina 17 år så borde jag inte lämnat honom ensam. Inte jag aldrig jag. Jag gjorde det, jag är rädd, jag är besviken.  Inte på min son, inte på någon annan än mig själv. Hur blev det så här? Vems ansvar är det?

Det är mitt, mitt åter igen mitt!

Idag var det ett möte med skolan, habilitering och min son med föräldrar. Var jag där?  Nej, inte jag nej det var jag inte. Jag kan känner mig just nu som den simpla halvtokiga mamma som jag är. När ska jag lära mig?  När i helv€¦.. ska jag få till det som alla andra får till med automatik.  I mig saknas det, trotts att jag har en stor tavla där jag skriver upp allt som är viktigt.  Ändå funkar det inte. Ändå trots mina ansträngningar får jag det inte att funka. Den lilla anledningen till att det inte funkar är att jag innan skrivit upp en datum som sedan skulle ombokas  från 18 till 25. den lilla 5;an blev en 8 som jag säkerligen då jag skrev den hade tankar om att, DET KOMMER JAG IHÃ…G,  jag behöver inte ändra för jag vet att det är en 5. Även det kan jag utveckla lite till för meningen det kommer jag ihåg är en mening som jag inte borde kunna stava till. Det ligger till så här att: jag kommer inte ens ihåg att jag inte kommer ihåg. Jag glömmer av att mitt minne är bra men kort.  Det som jag ska minnas nästa vecka är borta redan då jag får veta det. Denna gången var det att jag skulle minnas att 8 som  när jag tittar mera noga visar sig vara en femma blev min miss.

 

Här har jag en lösning, här har jag en bra lösning som jag många med ADHD skulle kunna skriva under på hade verkligen sett som en hjälp att bli mera funktionsduglig i.   Att sådana möten som är viktiga oavsett vad det är, tandläkare gör det redan, skicka sms dagen innan eller samma dag.  Eftersom det nu var möte med skolan och Hab.. angående skolan och min son. Habilitering Hab.. ( för mig betyder det att lära sig leva med sitt funktionshinder. Så skulle de som faktiskt jobbar med just hjälpmedel och annat haft en sådan enkel funktion i sitt system, att faktiskt skicka sms om att du vet väl om bl.a. bl.a. bl.a.. 
Jag har inte förmågan att minnas viktiga möten i flera månader, så är det. Det ingår liksom i mitt funktionshinder det är ett hinder i alla de andra tillgångarna, det spelar heller inte någon roll hur djävla medveten jag blir om att det faktiskt är så att jag inte kan minnas det viktigt i möten, för det glömmer jag av. Enkel lösning är att myndigheter och andra instanser faktiskt gör en enkel påminnelse dagen innan eller någon timma innan.  Det hade hjälpt mig att inte slå och klampa på mig själv min ADHD hade sluppit bli ett hinder i dessa sammanhang€¦€¦

Kanske  är det för mycket begärt, men livet hade varit mycket enklare för mig. säkerligen för många andra med samma svårigheter som jag. 

Dessutom hade alla dessa människor som är med på alla dessa möten sluppit tänka onödiga tankar om att jag inte är intresserad eller att jag är slarvig och inte samarbetsvillig.  De hade sluppit tänka dessa felaktiga tankar som inte är sanningen ens nära. 

För om jag hade haft tillgången att minnas det jag just missat, så hade de haft en uppfattning om mig som är mera nära sanningen än nu. Men jag vet detta är mitt ansvar det var jag som missade tiden.  Jag hade ännu en gång missat att få ordning på att minnas det jag borde kommit ihåg. Mitt fel min miss.  Tyvärr så hjälper det inte just nu€¦€¦€¦

©µ malix

Technorati-taggar: ,,,,


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook