I dag har jag hittat en av alla mina plankor.


En morgon där humöret innan jag ens vaknade blev helt fel. Sådana dagar gillar inte jag.  Det första som sker är att tiden var fel  6.50 helt fel för det är  20 minuter försent. Frukost ska fram, sickness katten ska ha mat, recipe kaffe skall göras och ungarna sover. ´Där till att köket var nästan som när vi lämnade det. sop-påsar som inte ens om jag malt ner skräpet till mikroorganismer inte ens fick plats. En full sop-påse säger inte i våran familj att oj då den kanske skall slängas nej! Inte här utan då ser man istället till att lägga den på ett speciellt sätt så att det balanseras tills nästa man  öppnar skåpet. Här blev det dån dampidamp explosion i huvudet utan en enda tanke på att jag valde. Jag valde att bli helt djävla frustrerad.  Jag valde att ge mig, stuff mina barn, min make en släng av mitt ibland okontrollerade humör. En planka som jag inte ens visste att jag hade finns i mitt kök.

Mmmm nu i eftertänksamhetens eftertänksamhet, ser jag tydligare efter tårarna som runnit ner för mina kinder ser jag hur jag valde bort ansvaret denna morgonen. Jag till och med tog över det ansvaret som min familj har att helt frenetiskt skura spisen, tömma sopor, svära säja RÃ…TTA upprepade gånger, sen inom mig se hur mina större barn går till skolan med ett nybryggt minne av att jag får dåndamp. Ibland är det tungt att vara kvinna med adhd, ibland är det extra tungt att vara impulsiv ha känslor som utan en tanke bara helt plötsligt finns där. Jag valde att ge min morgon en dålig start, jag valde att ge mig den sämsta tänkbara starten på morgonen. Min lilla kille min underbara lilla kille sa de magiska orden på ett sätt som bara han i hans Asperger kropp kan göra: Men du Carina, har du verkligen tagit din tablett idag. Då var fortfarande ilskan inom mig där men just då, ramlade mina val i mig,

och hans ton fall fick mig att se hur dumt allt blev. Mitt svar blev nej då var äntligen kaffet klart.  Hällde upp kaffe i en kopp, satte mig här tog min tablett och verkligen skämdes. tårar rinnande ner för kinderna, tankar om hur jag nu har möjlighet att göra om göra rätt istället för att ännu mera ställa till oreda har börjat ramla in, Gör om gör rätt.  I dag skall det upp en lista  min lilla planklista för jag hittade en lite väl ohyvlad planka den behöver slipas lite göras om och göras rätt.

Tablettens intrång och kaffets värme smörjer nu mina tankar. Till lite mera mjuka harmoniska tankar. Ibland kan jag faktiskt inte hjälpa, att min ilska ramlar över mig, ibland bara det blir så och just då tänkte inte jag på det. Det fanns inte där just då, utan var  på något hav och seglade€¦€¦..

Mina segel ska nu åter igen fyllas med mera mjukhet men ser att det idag kanske är en dag där jag behöver vila mig från stormens alla påfrestningar, vissa segel behöver jag laga stryka och smörja lite ta en sak i taget, ta en dag i sänder.

Lev just nu just idag och i denna stund, gör att jag blir medveten och ser mina plankor.

Technorati-taggar: ,,,,

2 svar till “I dag har jag hittat en av alla mina plankor.”

  1. Hej Carina.
    Vad tydligt, levande och fint du skrev om din och din familjs morgon. Jag känner igen mig i din berättelse också. Halv sju är det som gäller, annars blir det kaos hos oss också.
    kämpa på!
    Hälsningar från Malene

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.