Aj det gör ont, ganska ont men inte i kroppen…….

Jag har lite tandläkarskräck fast jag borde tagit bort “lite” för jag är rent av fruktansvärt livrädd för  tandläkarbesök inte så att jag inte går. Eller hm det är helt okey att gå dit på den årliga kontrollen, pills den är livsviktig för mig. Men de där besöken som ibland råkar bli till av en hård karamell eller en seg kola. De besöken är mindre trevliga rent av fruktansvärda. Lite innan sommaren var det ett sådant besök. Tandläkaren hade säkerligen lika mycket förtvivlan som jag. Min nervositet smittade över till henne.  Hon ville slipa ner hela tanden för att sedan klistra på en fejkad tand. Jag vågade inte utan bad med hela ansiktet i tårar om att hon kanske skulle kunna tejpa eller limma lite så att jag inte fick ont.  Hon skakade på huvudet och ryckte uppgivet på sina axlar. Stakars tandläkaren ville borra lite efter en utläggning och uppläggnings strategi av mig fick hon borra lite tills jag sa stopp. Då sa hon nej det går inte. Jag gav mig inte  hon fick klistra ihop det som gick att klistra ihop. Tanden blev lite hel.

I några veckor gick jag och var extra försiktig med den ny lagade tanden, store tills min dotter bjöd på en seg kola när vi var och campade.  Där på fredagskvällen blev kolan lite hård av fyllningen som tandläkaren missnöjt lagt dit.  Nu till problemet som även ännu handlar om denna omskrivna tand.

Hjälp!!!!! Den är ännu inte lagad, den är ännu en söndrig tand som jag inte ens vågar tänka på.  Nu är det så att denna tand struntar i min rädsla och visar mig att nu är det så att den bestämmer för går jag inte till tandläkaren snart kommer fanskapet att göra mig tokig.  Men jag vågar inte försöker febrilt hitta andra lösningar på tandproblemet. Kanske kan jag hitta en annan tandläkare som klistra och lagar lite igen. Jag vet att det kommer inte min nuvarande tandläkare att göra utan slipa ner den helt och limma dit en ny. Men jag vill inte, vågar inte, vägrar helt att göra det. 

Hjälp finns det någon välvillig snäll omtänksam tandläkare som skulle kunna laga lite utan borr och med tejp och lim??? Skulle vara denne underverkstandläkare evigt tacksam i all framtid.

ser ingen limpistol där ju


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook