ordningsamhet behövs just nu

Ha ha, pills jag gjorde det. Jag verkligen gjorde den rensning som jag lovade mig själv i morse. Gillar när julsaker  kommer bort, gillar när allt är som vanligt igen.  Varje år lika härligt att få bort alla saker. Även om jag just detta året hade varit sparsmakad med just pyntandet.

Nu är det bara en rejäl hög med stryktvättande som behövs men den har legat där ganska länge och  den lär nog ligga där ett tag till. När högen blir för stor har jag liksom lite svårare att ta mig dit. Mitt motstånd växer tillsammans med högen som växer, har alvarligt funderat på att ta en svart sopsäck och slänga allt ihop.  Jag skulle behöva en  hemma fru som gillade att pyssla om hemmet.

För det finns små skåp och små hörnen här hemma som borde och skulle gjorts i ordning redan för ett år sen men lyckas aldrig bli av. Skulle varit skönt att flytta då  rensar man ju automatiskt.   Tänk om det kunde komma hit någon som tog sig ann alla mina skåp och lådor,  högarna med stryk och mangeltvätt, fixade i mina gaderober. Hmmm inser att det skulle bli hemskans dyrt, lär få kämpa ännu ett tag med att stänga skåpen snabbt så att inget ramlar ut…..

Hur lyckas andra får sådan ordning, vad är det som gör att jag inte lyckas? HUR GÖR MAN? Finns det kurser att gå i ordningsamhetsträningar av garderober skåp och stryk tvättar saker.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”ordningsamhet behövs just nu”

  1. Profilbild för Victoria Qvarnström

    Älskade vän. Du är perfekt som du är. Men hemmet speglar det inre hjärnkaoset. Det finns hjälp för såna som oss. Jag lovar. Det finns. KBT-terapi hjälpte mig att städa. Tex. http://tankarilosvikt.wordpress.com/2009/11/17/tvatta-pa-kbt-vis/
    Finns mycket om mig och mitt hem under ADHD där. Jag har haft som projekt att göra mig av med saker de senaste åren, efter diagnosen och KBT-terapin. Men ni är en hel familj. Det får kanske bli ett familjeprojekt? För att få själsfrid. Göra det mer lättstädat. Minska ångesten. Öka trivseln. Ta bara EN sak i taget. Ta ett beslut att bara stryka blusar. Gör det. Bara det. Häng in. EN sak i taget. På sikt blir mer gjort när man tar en sak åt gången. Kram och jag håller tummarna.

  2. Profilbild för malixse
    malixse

    Jo det är ju en sak i taget som gäller synd att jag sparat så många en sak i taget saker men ska prova

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook