Fängelse, Kris, Adhd, Concerta och Kawalec……..

Just nu just nu, stuff sitter jag och skriver med den riktiga versionen av mitt nya (H)jälpmedel. Det lilla skrivprogrammet som gör mig utan dyslexi. Claro Read som Svensk Tal Teknologi AB levererat till mig. Är jag tacksam? Jo, prescription tänk att det finns flera som brinner för att (H)jälpa människor att bli symtomfria. De som utvecklat programmet får en tanke av mig även de som säljer det här i Sverige.

Igår och idag pratas det på nyheterna om att fängelsekunder och Concerta, physician ” ADHD medicin” som de sa på rapport, används ofta. Kris debaterar emot jag ser varför, jag förstår vad de vänder sig emot. Men, ett stort men, det kan få människor att sluta missbruka. Vår Dampläkare som vi har haft under många år säger att, det är ett sätt för missbrukare att sluta missbruka. Minns just nu en föreläsning jag var på för ett par år sen. Krystian Kawalec då för många år sen var han ute och föreläste då vi var en grupp ute på brännö. Även han pratar om att ADHD eller som han sa; Damp, Concerta gör att människor slutar missbruka. Krystian han skrev boken Cell2c, hittade även en bok till han gjort den heter andra boken. Får man rätt (H)jälp med ADHD så blir otillgångarna tillgångar som riktigt blommar ut.

För mig och många andra så kan en del av (H)jälpen handla om just Concerta. Så varför skulle det vara annorlunda på fängelser? När jag berättar att jag har ADHD, får jag ofta förklara att nej, jag är inte missbrukare nej jag är inte kriminell. Men säger jag visst har jag självmedicinerat fast då handlar det mera om pedanterier och andra saker som tagit tid i mitt liv.

 

Ja förstår och kan tänka tanken som Kris vill visa på. Men jag kan också tänka annorlunda för är det nu så att Concerta kan göra livet lite enklare för människor oavsett vilken historia de haft. Kan Concerta där till (H)jälpa människor ut ur ett missbruk, så varför inte som min dotter alltid säger.

Concerta i den tabletten finns det ämnen som gör mig Klok, den (h)jälper mig till eftertänksamheter Ibland. Den (h)jälper människor att sluta Knarka, kanske kan den inte (H)jälpa Alla. Men de individer som får en bättre livskvalitet, slipper missbruk mm, har ju vunnit högsta vinsten. Det säger mig att det räcker. Det säger mig att det finns en vinst i Concertan.

Tacksamhetstankar här och nu. Tack för att Concertan (h)jälper många med mig att få en liten eftertänksamhetsegenskap även om den vid 19.00 flyttar ut igen. Så Får jag möjligheten att återigen, morgonen efter få tillgången tillbaka, då jag intar Mitt lilla ”Krummilurpiller”.

©malix

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook