Vi sparkar alltid på dem som ligger ner.


På nyheterna hörde jag om försäkringskassan och deras utförsäkring.

En gammal nyhet men, click de lyfte fram vilka förlorarna är. Även det var något som vi vanliga dödliga, viagra sale kunde räknat ut med näsan. Men de som inbillar sig att de är klokheterna själva, nurse som regerar Sveas rike har missat den lektionen i skolan. Även statistik lektionen saknades i de regerandes skola, den var inte viktig. Idag är det just Statestik, och jag får till mig att det kan finnas 100- 1500 människor som slagits ut de senaste två åren. Det är 1400 osynliga siffror av människors lidande. Det är människor, unga människor slås ut, dissekeras. De som saknar sjukpenninggrundande inkomst, SGI, är hänvisade till socialbidrag. Det säger Gunnar Axén som är moderat och ordförande i Socialförsäkringsutskottet. Gunnar Axén säger nu att: Det som är fel ska nu ställas till rätta.

Men, men när? När ska det göras? Hur kommer det sig att ännu en gång är det den tysta gruppen av människor, de som redan ligger ner, som det skall sparkas på? Sparka neråt slicka upp åt hör jag i bakhuvudet. Thåström, tidigt, en ung Thåström. Jo, När, När ska vi reagera? När ska vi bli förbannade? När ska vi ställa oss upp tillsammans och säga nej! Fan, nu räcker det, det är våra barn det handlar om. Det är våra ungar som de dissekerat och slår ut innan de ens har kommit in, det är våra tonåringar som de blundar för, inte ens en siffra på hur många det handlar om vet de i dag. Nu, två år har gått och då kunde de inte förutse eller ens komma på tanken att människor kommer att slås ut. Hallå stanna upp och lyssna!! Det är våra ungdomar det handlar om. Kanske är inte Stockholmspatraskets ungar som har föräldrar i riksdagen, men definitivt ungarna som vi har, vi vanliga dödliga. Två veckors tid i SVD har de haft en artikelserie, som har handlat om neuropsykiatri. På Järntorget hade de i veckan som gått, två heldagar där vi kunde ta del av kunskaper inom Neuropsykiatri. Vi kunde ta del av tragedier, men ändå hopp. ”97% handikappad 3% hopp” Sandstrak fick till sig det av en psykiatriker.

Tänk jag tror inte att det är så att han är ensam om sina funktionstillgångar och sina funktioner. Det finns ungar ungdomar och unga vuxna där ute i vårt land som vi genom försämringar i socialförsäkringssystemet kastat ut och bommat igen. Då redan innan de ens nådde upp till ringklockan, nu har de inte ens en ringklocka att ringa på eftersom de så effektiv bommat igen och ställt människor utanför systemet. Som sedermera kanske byts ut till det system där vi sakta tar död på dem genom att låta dem självmedicinera och förgifta sig av systembolaget, där vi kan botanisera för att slippa minnas ungen vi gick förbi innan.

Jag skäms, för den svenska flatheten, för den svenska egoismen och vårt totala ointresse för dom som aldrig blev insläppta. Hur fan kan vi se oss själva i ögonen. Varje ord av det jag skrivit här, så sitter det någon där ute som har fått helt klart för sig att han/hon är inte välkommen in i det svenska samhälligavärmen, fast det är klart den värmen har blivit ganska kall idag. Kanske har det hela tiden varit kallt, bara jag som inbillat mig att det fanns någon form av värme. I alla fall så fryser jag. Fryser av den kyla som vi så gladeligen stänger ut människor i….


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.