Tacksamhet ger mig lycka i min vardag.

Hörde idag en intressant intervju i P3. Där pratades det om tacksamhet. Känner själv att jag mår mycket bättre de perioder som jag kan vila i tacksamhetstankar. Vi har mycket att vara tacksamma över.

Inte behöver det heller vara stora saker som jag kan skänka tacksamhetstankar om. Utan små saker i vardagen. De ger mig kanske inte rikedomar i plånboken men tacksamhetstankar ger mig ett rikare innehåll i mitt vardagsliv. För sådan som jag för några år sedan tog som självklarheter är i dag små under som sker. Det är inte självklart att vi alltid skall vara friska, hospital att våra barn skall vara friska och lyckliga. Det finns ställen där man är glad över friskt vatten eller en bit bröd. Glad över att inte ha hört eller sett någon med gevär över en timma. Glad över att idag kunna sätta fram mat på bordet.

Sådant som vi här i vårt land tar som självklarheter i alla fall flera dagar än vissa andra mödrar ute i världen. Idag kan jag känna tacksamhet över att det blir ännu en dag att andas till. Att jag har två ben, discount att jag har kraft att ta mig upp ur sängen, ask att jag kanske om jag inte orkar gå upp ur sängen i alla fall, kan ligga och förundras över trädets grenar som dansar i vinden. Visst låter det sjuk men jag kan till och med känna tacksamhet över att jag kunde betala mina räkningar denna månade med. Kanske trotts att pengarna nästan helt tog slut. Att mina barn kom hem från skolan bor det tacksamheter i.

 

Vad ville jag med detta inlägg?

Jo jag ville slå ett slag för tacksamhetstankar och må bra i det lilla. För jag ser då jag kommer på tacksamhetstankar att jag är otroligt rik inte i pengar men i lycka, bara att jag lyckats ge ut en bok att jag för en gångs skull faktiskt gjorde ett avslutat projekt och verkligen skickade i väg mitt manus. Att jag då för länge sen vågade ta risken att tycka upp böckerna som idag blivit massvis med nya tryckningar i det vilar det tacksamhet. Tacksamhet till mig själv att jag är en duglig bra unik fantastisk människa, kvinna mamma barn barnbarns och en Carina. Men inte bara jag som är allt detta bra, utan vi alla är det. Vi måste bara själva inse att vi är det!

Jenny Ström min underbara vän upp i Stockholm har startat ett projekt som är värt en slant. Gå in på länken och lyssna till hennes budskap, jag vet att hon kan utföra under för just barnen som har lite bokstäver hit eller dit. Finns även Hjärnfonden som behöver bidrag, här handlar det mera om forskning och det är så viktigt när vi pratar NPF SMSa en tanke så bidrar du. Det är även här jag i slutet av året ska bidra i mitt göra skillnad projekt som jag startade i År.

Idag bor det en liten tacksamhetstanke i att solen hittat hit igen J släpp fångarna loss det är vår! J

J

 

 



 


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Tacksamhet ger mig lycka i min vardag.”

 1. Profilbild för carola

  jag är tacksam för att jag klarat av att vara själv med mina 3 barn idag.
  Att jag orkade lyssna och vara närvarande.
  Tacksam för en dag där jag känt mig någorlunda ”normal”

  kram

 2. Profilbild för cecilia

  Jag är så tacksam för ditt inlägg i min blogg.
  Nu du, har jag börjat läsa i din bok och det är jag också så tacksam för. tack för att du klev in i mitt liv.
  Kärlekskram Cecilia

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook