Sommar kraven gör mig yr…..Även idag gör vinden susningar och lite tvära kast. Själv sitter jag inne och skriver, ask click här, medical tidigt redan vid halv åtta var jag på väg ut i morgonen. Jag och Flap tog en skogspromenad, träden gjorde att vinden inte kom åt mig, fåglarna blev min musik i stegen.

Gillar att gå, gillar när stegen skapar tankar, som jag sedan kan klura på under dagen. Idag bodde det tankar om att våren är här, våren är här bor i krav som jag gillar mindre och vissa mera. Mera är att jag har möjlighet att sitta ute njuta av sol och värme, jag har förmånen att komma ut med min husvagn. Bo vid havet, andas salt, njuta av grillat som min make kommer bjuda på. Simma, sola, bada, sitta ute, till och med att bli lite biten av myggorna.

 

Genast i nästa tanke flyttar det in krav sommar, sol, jo solen, regnet, sommaren gör att det växer vackerheter i trädgården.

Men för att växterna ska trivas och må bra. Behöver dessa någon som har gröna fingrar. Någon som gillar att bli jordig och gillar att pula runt i trädgården. För några år sedan hade jag ett schema för hur jag skulle sköta min trädgård. Förra året vet jag inte ens om att jag någon gång var ut i den. I alla fall inte för att rensa eller sånt. I år ska jag se om jag kanske i alla fall kan försöka lära mig gilla. Göra ett schema ett litet schema där jag får lite struktur, inte några höga krav, inte för mycket på schemat, Hmm Ser svårigheten (ADHD, OCD) som i mig är göra om bli aldrig klar aldrig nöjd, glömma av tiden, skaba, vänta lite, skaba igen och igen.

Det är därför schemat ska till, kanske behöver jag till och med be min Klokhetskvinna att hjälpa mig med schemat. För jag vill faktiskt lära mig, lära mig gilla, att i alla fall få någon ordning, så att jag känner att jag gjorde i alla fall ett försök. Jo, detta året ska jag försöka lite, och inte mycket! Känner att jag behöver tips. Har någon tips, små tips på hur man gör, hur man ska tänka, tackar jag för era klokheter och tar tacksamt emot tips. Tänk om jag skulle kunna lära mig att gilla pula i min trädgård, kanske är det Mitt växthus som först skall ordnas, kanske är det där kravet allra först ska bo?

Ännu har jag inte bestämt mig, eller, är det kanske framsidan, vid min ingång jag ska lägga kraft. Pust och oj blir trött av bara tankarna på trädgård… HJÄLP!

 


 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.