8 år och polis sprejar med pepparspray.

Pojke på 8år, pharmacy som går i en skola för barn med speciella behov. Polis tillkallas, för att den åtta åriga pojken blir arg har en träbit i handen och hotar att döda personalen i skolan. Det vuxna runt pojken lägger allt ansvar på pojken. Hur råtta står det till? Hur kan vuxna bete sig så? Om mina barn går i specialskola förväntar jag mig att skolans personal är och har adekvat utbildning, att skolan har ett förhållningsätt där barnen blir bekräftade i sina tillgångar. Herre min skapare 8 år och polis tillkallas. Polisen som tillkallas sprayar pojken med peppar spray! 8 år, en pojke på åtta år. Först visar skolans personal pojken att de är rädda för honom, så att de inte vågar annat än att tillkalla polis, Vuxna tillkallar polis? Varför tillkallas inte mamma eller pappan, förmodligen hade dessa klarat ut situationenVåga helt utan våld, bara genom att se vad hotet och pojken stod för. En 8 årig pojke som hotar med en brädbit? Stackars liten, Lille pojk, vuxna visar pojken genom sitt förhållningsätt att han är farlig, tänk vilka hemska tankar den lille pojken får om sig själv.

Då ska det ändå vara personal som är utbildade. Mamman talade om att det är i skolan dessa raseriutbrott blir till. Borde inte skolan fråga sig vad skulle de kunna göra för att undvika?

Vad ska det göra i stället?

Raseri utbrott i barn handlar inte om barnen, utan det handlar om att de vuxna runt barnen, inte lyckats se till så att miljön och bemötandet är utifrån den lille killens förutsättningar. En tydlig struktur, vuxna som vågar sätta gränser. Vuxna som ser och ligger steget före, Vuxna som måste titta på sig själva för att se vad de gör som gör att barnet reagerar så.

Har jag fel? Nej aldrig någonsin för jag vet vad jag pratar om. Har själv barn som haft otydliga vuxna runt sig i skolan, Vi måste se barns beteende utifrån deras ögon. Vad är det som gör att barn reagerar. Inte heller får vi visa dom att du e så dum och stygg, så dig klarar vi inte av vi får tillkalla polis…… Hur kommer den pojken se på sig själv?

Vi måste hjälpa vissa barn så att de inte hamnar i dessa situationer, om de hamnar just i dessa, måste vi göra skadan så liten som möjligt!

Visa dom att jag ser att du är arg, jag vet att det är något som jag som vuxen missat, att det är det du nu reagerar på. Som vuxen måste du ta ansvar, det är inte ett barns fel om de får raseriutbrott. Det är vi vuxna som ska hjälpa till att göra omgivningen så tydlig och så förutseende att barnen vet vad som förväntas av dem. Då de inte ser eller känner att de vet det, det är då barn kan reagera med ilska och utbrott.

Det kan till och med vara så att raseri utbrotten blir till av att gränsen saknas! Barnet reagerar och vill att vi vuxna ska våga vara vuxna och sätta gränser. Men då inte genom så stora verk som polis, handbojor och peppar spray . Ett avskilt rum, där jag kan lugna ner mig. Där jag och fröken kan prata i lugn och ro, där fröken tar sitt vuxenansvar och ser mitt raseri för va det är. En otydlighet från vuxen världen, steget före saknades, därför reagerade jag som barn på att vuxen världen inte klarade av att ge mig de verktyg och den tydlighet som jag behövde. Det är aldrig ett barns fel. Men det är alltid en vuxens flathet och otydlighet som skapar kaoset i barnet.

Klicka på länken och titta på filmen om pojken
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article12849231.ab


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”8 år och polis sprejar med pepparspray.”

 1. Profilbild för Barnens Hjältar

  Tack tack igen, ja han skämmer bort mig helt klart 🙂

 2. Profilbild för Susanne

  Jag försöker få skolor och andra verksamheter att inse behovet av att öka kompetensen- motståndet är hårt,de vill gärna ha gratis ,i annat fall vill de ej öka kunskaperna tyvärr. Har nu genomfört en första föreläsning(gratis) och blev på en gång anlitat av mammor till barn som bemöts fel och utsätts för kränkningar av skolpersonalen.
  Tyvärr är det lätt att fel människor skall stötta barnen utan tal och ibland undrar jag om de är där för egen skull eller för att de verkligen vill ge barnen möjligheter och en bra dag. I många skolor är det kunniga,engagerade och fantastiska lärare/ assistenter- men i alltför många är skolan inte bra på bemötandet,hur de skall arbeta osv .
  Ger ytterligare en fri kortare föreläsning med samtal om detta den 3 maj kl 18 i Mikaelikyrkan i Skärholmen för den som har intresse av att belysa detta.
  http://www.facebook.com/event.php?eid=141349505933064

 3. Profilbild för Åsa

  Svar: Om du hade läst mer av mitt inlägg än bara rubriken, så hade du sett att jag INTE tyckte de vuxna gjorde rätt. Heller! Det jag tycker är fel är att den lille killen får så mycket uppmärksamhet i media, när det faktiskt är han som har gjort fel. Sen är det väll alltid så att det är de vuxna som fostrar sina barn som bär huvudansvaret , men det förrättigar inte hans beteende.Att uppmuntra något sådant är fel i alla lägen, och jag tycker det var bra att han fick sig en tankeställare, så han kanske inte gör om det igen.
  Såna som tänker som du, att vi ska dalta med barnen även när de hotar folk till livet, det är ni som är farliga. Vad lär det dem om framtiden? att det är ok att bete sig hur man vill, för man kan alltid skylla på sina föräldrar och sin barndom??

  Nej, han överlever nog och kanske blir han en bättre männsika tack vare att e agerade som de gjorde.

 4. Profilbild för namn
  namn

  Låter ju som att han kan ha någon sjukdom som tex Adhd eller bipolar, det borde man väl ändå ha någon koll på som lärare eller polis? inte rätt någonstans av polisen att göra som dom gjorde.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook