Robomemo botar inte men ger flera led av tankar……….

Det finns inget vetenskapligt stöd för att hävda att minnesträningsprogrammet Robomemo minskar symptomen hos elever med adhd. Det konstaterade Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) som utvärderade den samlade forskningen.

Elin Buchmayer är chef för Cogmed i Sverige som säljer användarlicenser för Robomemo. Hon menar att det tillkommit studier efter SBU:s granskning.

http://www.lararnasnyheter.se/specialpedagogik/2011/03/29/tveksamt-robomemo-hjalper-elever-adhdännu mera där till finns att läsa på just denna sida. De vill att robomemo ska bota adhd.

Varför i hela världen vill man hela tiden bota mig och människor som har liknade egenskaper som mig. Jag vill inte bli botad! Jag vill inte att man ska göra om mig och ta bort mina till och o tillgångar!

ADHD är ingen sjukdom!

Det är ett funktionshinder.

ADHD är ingen Sjukdom!

Min medicin äter jag för att jag skall Mera stå ut med min omgivning. Cogmed fick jag första gången kontakt med då jag fick min diagnos, cure ask Psykologen berättade för mig att det kan vara en del i behandling för att hjälpa mig få ett bättre arbetsminne. Det ska gudarna veta att jag skulle behöva. För när människor skojar om att de eller den han har ont när han tänker, då skrattar inte jag. För sanningen är det att jag faktiskt har ont när jag tänker, inte då jag tänker en eller två tankar. Nej det fixar jag med, men, om jag därefter ska ha flera led i mina tankar, då har jag ont när jag tänker. Lästalen i skolan till exempel då vill jag minnas att det gjorde ont att tänka. Eller nej, där behöll jag minsta möjliga motstånd, och la av innan jag började detta för att inte misslyckas. ” se det viktiga” om jag inte ens försöker läsa talet som jag redan från början vet om att jag inte klarar av så misslyckas jag ju inte . I och för sig så provar jag ju inte överhuvudtaget. Men jag slipper i alla fall att misslyckas med det jag själv förväntar av mig.

Kan jag inte vara bra på att vara bra, då kan jag vara bra på att vara dålig. Dessutom är det ju så mycket lättare.

Cogmed är inte en behandling som gör att jag blir av med adhd, vilket jag anser vara tur. Men det hjälper mig att tänka i flera led än de två jag har förmåga att tänka. Programmet är utformat för att jag ska få ett bättre arbetsminne. Alla olika saker som finns för att jag ska få en vardag som jag hanterar är till för att jag ska få ett enklare liv.

Concertan saktar ner mig ger mig mera tålamod, gör mig mera okänslig emot olika ljud, hjälper mig att sakta ner mina tankar, den hjälper mig att få en inre röst. Cogmed är inte för att ta bort saker i ADHD. Nej Cogmed är till för att jag ska kunna lägga till flera led i mina tankar. Det är till för att jag kanske skall kunna räkna ut hur många ören billigare det faktiskt är när det står 10 %, eller för att jag skall kunna dela upp betalningar i huvudet så att jag slipper komma hem och inse att den billiga telefonen som jag betalade i 1 krona för egentligen kostar mig en förmögenhet där slutsumman kanske blir 6000 då jag bara har betalat 250 kronor i en herrans massa månader. Plus alla avi avgifter, och andra avgifter som bolag kan hitt på! Nu försökte jag mig på att hitta vinster i Cogmeg, för vuxna som har lite svårt med tankar i flera led.

Men jag vet också av erfarenheter hos barn, att Cogmed tränar upp arbetsminnet, det i sin tur gör att barn efter den tuffa behandlingen, som Cogmed faktiskt innebär, gör att de blir mindre trötta efter skolans slut.

Bara det är en vinst!

För trötta barn efterskolan gör att relationer hemma blir tilltufsade, speciellt om föräldern själv har samma svårigheter. Vilket är en vanlighet, då jag ser ett genetiskt arv. Vilket jag sen ser sambandet till miljön för i familjer där det finns adhd bor det svårigheter i struktur, planering, tidsuppfattningar mm mm…..

Lev i dag just nu…… Min lilla mirakel penna Här kan du se flera bra Hjälpmedel som finns

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Robomemo botar inte men ger flera led av tankar……….”

  1. Profilbild för Amanda
    Amanda

    Hej! hur stor dos concerta äter du om dagen?

    mvh amanda

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook