Ritblock och sommartankar

Årstiderna
generic 0, purchase 29,0″ width=”468″ height=”60″>

skulle tagit med mitt ritblock och min penna igår, då jag var i Slottsskogen. Men självklart så finns det saker som jag glömde och självklart va det just ritblocket. Idag har jag två timmar mellan två möten. Båda är i Uddevalla, så idag är det bara jag och Ritblocket som ska åka iväg. Nere vid Museet har jag tänkt mig sitta, om regn inte kommer att hindra mig. Annars får jag väl gå till Yerba dricka te och rita i deras trädgård eller varför inte inom hus?
Kaffet ska bara drickas innan, kläder ska på och jag ska även idag köra bil. Sitter just nu med turban på huvudet, morgonrock och fötterna uppe på mitt skrivbord, en Stor kopp cappuccino står bredvid mig. Ritblocket blir det mindre idag, pennan den nya blyertsen som jag köpte hos glasmästaren i Bäckefors. Där han även säljer Konstnärsaker. Just hos honom kan jag botanisera i timmar, där finns allt, handgjorda pappersark, till vanliga ritblock. Alla former av rit attiraljer. Timmar behövs då jag är där. Kostnader hos honom är inte alls det som jag är van vid. Det gör inte så mycket längre om jag ibland blir lat och glömmer av färgen som penseln har, för det är lite skillnaden på pris i just penslar i den affären. Fast det är inte något pris alls om jag mot förmodan skulle orka göra rent penslarna.
Men sånt e livet ibland, ibland är det av, då menar jag av. Precis som en dator där det bara är av på inget där emellan. Då bor penslarna i en burk med såpa eller nått och bland för länge så de inte kan användas igen.
Lev Idag
Just nu
Så ska jag bestämma mig för om det behövs kläder av varmare sort eller om det duger med lite somrigt, mitt skinn känner av slottsskogens sol, så lite skydd lär behövas idag.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook