Politik, Politik och igen politik

De tre fasernas fasor. Människor slås ut och i veckan lär de blå herrarna vara tvungna att byta ut semesterkostymen till den vanliga grå.

Tänker mig  Jan  i en blommig lite för kort sommar kostym, for sale tuggar tuggummi och dricker cocacola med sugrör. Nu böjar allvaret igen för herren, shop och han behöver nog träna in sig för att bli en av de lite styggare sort igen.

Just denna Herre  är inte i mina tankar just nu egentligen inte så dum som han låter och har åsikter om. Utan i grunden i botten asså en man som egentligen inte ville bli stor. Där av de illa åsikter som inte ens hans regeringskamrater hänger med på.

Just nu i mina tankar tänker jag mig att  Jan att han  springer runt i kohagar  och låter koskiten sippra upp mellan tårna, salve en varm och lite sötaktig doft. Skeees kohagar och ängar är paradis för Herr Jan,  när jag var liten bodde även jag i dessa knallarnas land men då i grann kommunen Hyssna.

Jan har även ätit glass.  Det går att se för han har glass i hela ansiktet. N är han tröttnat på kobajorna så läggar han sig tillrätta i gräset och tittar på alla vidunder som visar sig på himlen, han plockar upp klubban han la i byxfickan dagen innan, då han trötnade på sin lilla klubba med smak av tuttifrutti. Lite fick ludd och några katthår slickar han bort spottar och fräser.

Kommer på en lek om hur han kan spotta liggandes i gräset. Han slutar med det då spottet hela tiden hamnar i ansiktet på honom igen. Trött eller va det det att han kom på att det nu var slut, på din lilla försemestern eller va det telefon som störde? I alla fall reste han sig gned bort en gräsfläck från sin blommiga sommar kostym som lyckades dyka upp. Tog på sina lädersandaler. Gick in i stugan gjorde raggardusch borstade bort  den torkade koskiten från sina fötter. Skene jjo det är så att han har sitt paradis kvar där, så att han inte glömmer sitt ursprung medan han gör skillnad för alla skolor i landet.  Spelar ju ingen roll för honom, hans barn går inte i skolan. Jag andas ut och känner att vilken tur, vilken tur att det bara är början av sommarlovet och att just Herr Jan Björklund som behöver byta om till den vanliga grå, själv har jag vare sig grå eller blommig kostym, den vanliga grå behöver han nu  snart när de igen sak  se om sitt hus  för att vidmakthålla fasorna i de tre faser.

Det börjar bli spännande tycker jag. Just nu ska jag dricka upp det nu kalla kaffet  luta mig tillbaka vicka på mina tår hör hur min make läser högt om hur Reinfeldt tycker synd om SAAB anställda som inte får en lön, måste säga Fredrik att du tycker synd om ……

Det hjälper inte.  Tänker Fredrik att du har inte en bror som har en familj, som har ett hus som är en av de som inte fick löner igår.  Du har inte ens kommit i närheten av dessa människors hopp och deras förtvivlan.

Du var inte där igår när de försökte få ut sina löner.

Nej herr Reinfeldt du var inte där. Det blir inte mera Jordgubbar på bordet idag för dess människor, för att du tycker synd om. Men jag är rädd för att detta är mera än du förstår.

Trevlig midsommar till er alla även till dig Fredrik och hälsa Herr Björklund  det samma:)!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook