En rubrik i tidningen kunde blivit men blev……

Bastu och bad i sjö….

Att campa har sina farligheter.  Igår gjorde jag och dottern en bastukväll vid sjön Campingen har en bastu vid sjön. Jag och dottern bestämde att midsommar kvällen skulle kunna göras till en bastukväll. Två små andra barn var också med oss.  Självklart funkade inte bastun och dottern faller inte långt från päronträdet, ailment så vi slog våra kloka huvuden ihop.  Vilket ledde till att vi efter en stund fick igång bastun.  En fisljummen bastu jag dotter och två andra små barn.  Utanför en full farfar som tyckte det var kul att komma in i bastun och hålla upp dörren så den stackars värme som var försvann helt.

Efter ett tag tröttnade jag och förklarade för Herr farfar eller morfar en att vi satt i en bastu och bastu handlar om att det ska vara varmt i den.

Den druckne herren fick ett spel och förklarade att det var midsommar. Var på jag förklarade att vi svenskar ofta av ren vänlighet önskar varandra en trevlig midsommar, remedy med betoning på trevlig.

Att jag, viagra även barnen i bastun upplevde  den bastuvärmen att det  var ett trevligt inslag i själva bastandet.  Herren började bli riktigt otrevlig och hutta med fingret ville att jag skulle förpassa mig till någon annanstans.  Jag förklarade att jag var en ansvarstagande moder och att min dotter var i bastun, vilket gjorde att jag inte tänkte ta mig någonstans just då.  Mera än tänkas i sjön om herren nu skulle kunna låta dörren vara stängd, så att det blev någon värme.  Här började jag uppleva att situationen började kännas otrevlig, och tänkte att jag nu får backa  så jag inte blir någon rubrik i tidningen.

Herren försvann och jag  och barnen kunde fortsätta vår midsommar bastu.  Och 15 grader i sjön  gjorde att  bastandet var extra härligt. Bastu ja….. jo i källaren har vi en bastudörr, ett rum som skulle vara en bastu om vi inte hade fyllt det med  bra att ha saker.  Bra att ha saker, är bra att slänga saker, eller bra att skänka bort, saker eller bra att lägga någon annanstans!

Jo bastu var det, tror att det är något jag, ska göra först ska alla saker ut sen får jag se vad som behöv för att tillverka en bastu. Jo,  jo, det ska bli, men ja ska ba………….. Fortsatt trevlig midsommar, solen visar idag att jag ska göra annat än att skriva. Jag har ju en trädgård också fast den brukar jag ofta glömma av men solen jo den ska jag ut i……..

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook