Pat.är frisk och pigg för övrigt


Jag har så många borden just nu. Borde som jag vanligtvis tycker är kul. Men nu har dom hopat sig blivit stora som berg. Jobbet tar mycket av mina krafter.  Jag är ju sådan att när jag jobbar så jobbar jag. Inget annat, sales orkar liksom inte mera än att arbeta.  Mitt pass nu var det för denna veckan men i morgon är det utbildningsdag.  Vet av vana att jag  imorgon eftermiddag kommer att vara helt tom, slut på tankar som inte leder till något annat än just tankar.

Jag har en bok som jag just nu läser ,  men det är svårt för mig att koncentrera mig, svårt att få i hop det. Detta trots att jag tidigt i våras fick förhands läsa boken.  Pat. är frisk och pigg för övrigt.  heter boken. Det är en vän till mig som jag till och med träffat på riktigtLer så här i FB och google+ tider. Författaren till boken heter Gunnel Bergstrand. 

 

Krutkvinna inspiratör och skinn-på-näsan kvinna är Gunnel.  Gunnel är en vän som jag  känt ett kort tag ändå känner sådan kärlek till. Hon är så rak och tydlig inga krångel att förstå vad hon menar eller säger. För det hon menar det säger hon och det hon säger det menar hon.  Jag formligen älskar just sådana personer, tydligheter som de har är  det som gör min funktionsnedsättning så mycket mindre.  

Hennes dröm som ung, (nu är hon runt 70) var att bli sjuk-sköterska. Men under studierna så ramlade hon in i att inte sova.   Boken är skriven och ihopkopplad med hennes livsresa och hennes tro på livet och hennes gud. Den tillägnas kvinnorna på Hinseberg.  Samt andra  som befinner sig i inlåsningar.

Jag lovar att jag ska återkomma till denna bok, för den är så viktig alla borde läsa den.  Jag som själv är ateist  har nu först förstått hur människor med gudstro liksom ser livet och hittar svar i sin tro.  Gunnel är det i sin bok som lärt mig hur man ska tolka livet / Gud. Det är inte ospännande att  se hur det går till. Även om jag ändå är en av de förtappade men  det ger mig kunskap om hur andra gör.  Det ger mig även en inbillning om att tro kan vara en trygghet att luta sig emot. Är det inte så den där sången går Tryggare kan ingen vara …… jodå även jag gick i söndags skola men prästen eller farbrodern som jobba där tyckte jag ställde För många frågor så jag slutade gå dit.

Lev idag just nu ………


3 svar till “Pat.är frisk och pigg för övrigt”

 1. Hej Carina!
  Tack för din recension av ditt möte med mig och min berättelse. Jag glömmer aldrig de två dagarna tillsammans med dig och flera andra, som vågade och vågar berätta. Så mycket hjälp och inspiration jag fick av er alla! (H)järnkoll heter det visst på Inre rum och Mellangatan.
  Du och några till har en länk till er Hemsida på min Blogg – nya vänner som jag vill vara rädd om.
  http://www.gunnelsplats.wordpress.com

  Kram
  från
  Gunnel

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.