Skolan ska lära ut kunskaper.


Tänker tala om att skolan visar en god vilja, sovaldi sale   ett litet mail där det står om  dialog. Det inger mig hopp, cialis   jag vill så gärna att  det ska  funka.  Fick en ny gnista och ett hopp.  Det gav min energi en  kick och  jag  är förväntansfull inför morgondagen.

Jag tänker  ta upp ett annat ämne inom skolan.

Jag har ju även en liten  pojke som går i skolan.  Idag råkade en pojke  skjuta ett häftstifti min lilla pojkes ansikte. Fröken ringer hem, physician   är förtvivlad.

Jag är inte arg på henne,  hon gör säkerligen sitt bästa, det gör vi alla tror jag.  Men  jag har fått en ny tanke, den handlar mera om att  föräldrar har  för lite  ansvar.

Idag säger  vi att ungarna är vilda , vuxna i skolan  mm  inte kan sätta  emot. Språket är rått  och det blir  värre och värre.  Skolan jobbar med självkänsla,  värdegrunder, empati och allt vad det nu är …..

Men är det verkligen skolans roll?

Borde inte  de lära ut  matte, svenska,  engelska och allt det andra?  Självkänsla,  värdegrunder, kan de  tjata sig trötta på.

Det borde ungarna lärt sig  innan,  Uppfostran skall  inte  vara i skolan  uppgift, den ska  vara en grund långt innan.

Det är sådant som vi föräldrar ska  hjälpa våra barn med.  Vi föräldrar  skall lära våra barn att inte slåss, tala hövligt  och uppföra  sig.

Vi föräldrar skall vara föredömen för våra barn, vi ska lära dem hur man beteer sig   emot andra människor.  Klarar nu  inte föräldrar av det,  så borde vi sätta dessa föräldrar på kurs.  Där de får  hjälp att bemöta sina barn på ett sätt, så att de  får självkänsla och  självrespekt.  Ingen liten  pojke  är  i sin grund  dum,  vi föds inte dumma eller stygga.

Mänskan till sin natur är  god. Vi föds inte  med ondhet,  utan jag tror att vi blir onda av livet.   Min frustration föds av livet, att slåss,  mobba mm,  sånt lär man sig  i livet.  Det är inget man  föds med.

Mobbing  står för något annat ,  mobbaren   som utför  våldet är  behov av kärlek, bekräftelse  och en trygg omgivning.

Skolan kan  prata värdegrunder  i  åratal. Skolan är inte till för att fostra våra barn, utan ge dom kunskap. Fostran, värdegrunder och  allt där till är familjens uppgift, att  ge sina barn, Vuxna skall vara förebilder   till  sina barn./


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.