(H)Järnkoll är i tiden, just rätt helt enkelt helrätt. (H)järnkoll asså

Hade tänkt skriva om ordet depression timmen är sen och ordet kan jag inte ens stava till. Ändå blev det rätt, viagra mmm men inte utan (H)jälp. (H)jälpen för min del heter Claro read V5.5. Just nu skänker jag en extra tanke till programmet. Det tar till och med bort mitt handikapp. Med skrivprogrammet är jag ohandikappad.  Ordet var depression ja, patient Samsjuklighet i ADHD är vanligt. Jag har ramlat dit igen. Förb… skit råtta och en herrans massa andra fula ord som inte hör hemma.

Idag på vägen hem från GBG, stannade jag bilen. Hjärtat bankade och jag var tvungen att ge mig själv lite ärlighets tid.  Tiden som har varit har slitit hårt. Den har tärt på ställen som inte skulle täras på.  Sista smällen som gjorde ondas var den vidriga käftsmällen av en högre upp. Jag ville låtsas att det bekom mig inte, det gjorde inte ont det jag ögnade mig igenom och insåg att det inte var som det skulle.  Men låtsas, vuxna människa låtsas, det går liksom inte att  låtsas. Det är på riktigt. Känslor finns på riktigt, ingen kan ta i från mig, dig, eller någon vad den vi, du, jag känner. Känslor är alltid ärligt ärliga, så de gör förb…. fult ord ont. 

Just nu gör det just det. ONT. Då måste jag sluta upp att låtsas att det inte finns, låta masken falla. Thåström sjunger låt dom aldrig få se dig falla. Men nej Herr thåström du har  för en gång skulle fel. För hur ska du lära människor hur de ska bete sig emot dig, om de aldrig får kunskap om att de inte får göra så med dig. Du måste liksom sätta ner foten. Det är så visa vem du är. Jag är jag, jag tog illa vid mig och jag är inte så himla känslig,  jag måste sluta upp. Istället måste jag liksom stå för mig, den jag är så som jag är.

Sen ser jag även andra sidan av myntet, att det kanske inte är min uppgift att lära andra. För vissa lär sig aldrig.  Men vem ska lära andra hur dom ska bete sig emot mig, om inte jag själv gör det?

Vuxna människor borde veta bättre. Samtidigt vet jag av erfarenhet att alla vuxna vet inte bättre.   Timmen är ännu senare vilken tur det är lördag och ledig tid för mig. Jag kan sova hela dan. Agnetha Fältskog sjöng så någon gång. 

Jag vill inte någon människa illa, men när man med berott mord medvetet gör mig illa då får jag liksom nog, inte inte en chans att jag tolererar inte nu aldrig inte en chans.  Timmen är sen och jag ser en klarhet i stunden.

  Depression samsjuklighet Nääää inte denna gången. Nere, golvad ja jo visst, men, inte länge till. Sorgen skammen över att låtit mig luras igen, att ännu en gång se godhet i människor som redan gjort mig illa, den sorgen skammen lurade mig gjorde att ångest hjärtklappning visade på saker som i historian säger mig att jag är sjuk.  Jag är inte sjuk, Jag har bara reagerat på att människor medvetet gjort mig illa. Jag har reagerat på att någon vill mig illa.  Av ren självbevarelsedrift,  ren överlevnad så reagerade jag först som vanligt med den hemkänsliga känslan och reaktionen att låtsas som inget, det gjorde inget. Där till slog jag lite på mig själv för att jag litade på någon som historiskt redan visat att den inte vill mig väl. Nä inte depression utan helt vanlig överlevnads instinkt. Ärlighet varar och kommer man längst med. Det är så att är inte jag ärlig med mig mot mig själv, då vaknar jag på nätterna, då bor det en  liten sorgsen flicka inom mig som knackar på och säger hallååå, sluta du gör dig själv illa! 

Nu i den sena varg timmen ser jag ännu en viktighet i tiden (H)järnkoll, helt i tiden, viktigt i tiden. Idag var jag på matnyttiga samtal på Mellangatan i GBG.  I lokalen tiden och hela engagemanget bodde känslor som bejakade människan, bejakade livet som det är. Konstigt blev o-konstigt. Människor från psykiatrin, försäkringskassan, arbetsförmedlingen mm var där.  Även de eldsjälar som värnade om att gränsen den tunna linjen mellan dig och mig är en silkestråd i vackerhet.  Konstigheten låg mera i att alla skulle vara lika. Visst är det en konstighet! Alla ska vara lika! Hur tråkigt skulle inte det bli.

Nej , lika olika jag gillar ju olika. Och just nu flyttade klokheter in i att natten ska inte skrivas på utan sovas. Lev idag just nu så ska jag gäspa och försöka sova igen…………


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook