Concerta eller inte Concerta det är inte frågan för mig.


Concerta

Hörde i kön på sjukhuset igår, purchase två kvinnor som satt och pratade om mediciner.  Tror att den ena kvinnan hade barn som åt Concerta eller Ritalin.  Den ena kvinnan sa nått om att hon aldrig skulle våga ge sitt barn. Den andra kvinnan sa att de skulle prova, here märkte dom en förändring så skulle de genast sluta.

Eftersom de pratade Concerta, så lyssnade jag ju väldigt noga. Blev irreterad när det blev min tur.  Ville stått kvar och lyssna på hur samtalet utvecklade sig.

Idag på morgonen tänkte jag mera på händelsen igår.  Tänkte på hur kvinnan pratade

om att om de märkte en förändring skulle de sluta tvärt.  Hm tänker jag då lär de sluta innan de ens börjar.  Då lär de inte ge pojken eller flickan en chans till att prova till att bli medveten om att tankar kommer en i taget,  som ibland föder en ny tanke som sedan leder till tanke nummer 3, 4 , 5.  För jag tror att föräldrarna kommer att märka en förändring redan med en gång. De kommer att märka en förändring på sin lille kille/ Tjej.  När hon med Concerta i kroppen kommer hem efter skolan och hur hon stänger ytterdörren, lägger skolväskan på sin plats, kommer in i köket och med en annan stämma säger Mamma vad blir det för mat idag.

Herre gud va härligt det var i skolan idag,  jag orkade lyssna på  fröken, hon  måste vart på gott humör för hon tjatade inte så idag.

”jag äter min Concerta för att jag ska stå ut med min omvärld” människor runt omkring mig blir inte så mycket, när jag äter Concerta.  Jag äter Concerta för att jag ska stå ut med min omvärld, inte för att den ska stå ut med mig.  När jag äter Concerta har jag lättare att bli avbruten. Jag har lättare att orka lyssna på vad andra säger till mig.


De gånger jag glömmer min medicin, så känner jag ofta att världen har glömt sin medicin. Även om maken känner att det är nog så att jag glömde ta min medicin.

Det är det som är förändringen, det är det som är det magiska. Nu är det ju inte så att hela världen förändras bara för att jag äter Concerta. Nej absolut inte, ens så att jag

förändras. Men jag blir lugnare, jag får större chans till att tänka efter innan.  Jag får en chans till att slippa leva mitt liv i konsekvenser av oeftertänksamheter.  Jag får en större chans till att orka en längre stund. Jag reagerar inte på två röda, utan hinner tänka lite till innan jag visar på en reaktion.

Ibland får jag för mig att jag har slutat att ha ADHD, då blir jag vild och insiktslös tänker att nej med Concerta det behöver inte jag.  Sånt behövs inte. Efter någon vecka med facit i hand om hur veckan varit kommer jag på att jag nog fick tillbaka lite ADHD igen.  Oftast räcker det med någon dag, eller två, sen inser jag att jag nog hade ADHD kvar, att det inte ”denne gången heller” hade vuxit bort.  Då blir jag klokare igen och börjar ta mina små krumilurpiller. Genast upplever jag hur världen slutar snurra så fort, Nästan med en gång blir jag medveten om att jag under dagarna utan medicin inte hunnit med att tänka klart.

Man säger att vår kreativitet dör med  medicin.  Svaret här  utifrån mig själv är at nej den dör inte den blir ibland vissa gånger klar.  Projekt som jag startar har en större chans till att bli klara när jag äter min medicin.  Utan Concerta är det mera så att jag hoppar från

tuva till tuva utan att jag ens har en aning om att jag var på tuva ett innan jag var ´på tuva två.  Jag  kan utan medicin stå och måla en tavla, springa upp för att hämta vatten, komma på att posten har kommit och hitta lite ogräs på vägen till brevlådan.  Få en avi för pakethämtning. Senare komma på att målarpenslarna ligger i rabatten i trädgården, glaset med vatten lika så, målarfärgerna kvar där som när jag lämnade dom.  Paketet kvar i bilen, eller kanske inte ens uthämtat för jag glömde kanske plånboken hemma.

Jag hoppas och vill att hon mamman som skulle sluta genast om hon märkte en förändring på sin son/ dotter. Hoppas att hon skulle genast sluta om förändringen är mera negativ, inte annars.  Att hon som jag kommer att få chans att uppleva det som är positivt, med Concerta.  Att hon vågar stå emot och säga, att jag ser att min son dotter mår bra. Därför äter hon medicin.

Min Concerta är som vilken medicin som helst.  Har jag diabetes så har jag sådan medicin, får jag ont i huvudet tar jag en huvudvärkstablett.  Är jag törstig dricker jag vatten. Är jag för snabb i tanken äter jag Concerta. Eftersom den hjälper mig sakta ner. Den hjälper mig att vara i mina tillgångar, hjälper mig att hitta mina styrkor. Hjälper mig att tycka om mig själv, eftersom jag mera sällan är i konsekvenser från o-eftertänket.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

7 svar till ”Concerta eller inte Concerta det är inte frågan för mig.”

 1. Profilbild för annika
  annika

  Tack för detta, fick idag möjligheten att ge min son ritalin, efter ADHD diagnos. Enklare att ta beslutet efter detta,, tycker iallafall jag. Tack Tack för dessa ord.

 2. Profilbild för Mysan
  Mysan

  utan Concerta i kroppen går jag i taket, jag blir helt tokig. Jag blir otrevlig och extremt irriterad på allt! Jag kan bli irriterad på mina föräldrar för att dom gick mitt framför tvn när det inte finns en annan väg att gå. Och utan Concerta kan jag göra miljoner saker samtidigt precis som du skriver, det värsta jag gjort är nog att jag skulle steka kyckling, så jag hällde i smör i pannan sen skulle jag kolla vad det blev för väder dagen efter så då satte jag mig vid datorn, och då flög tankarna till att, åh det är sol ute nu.. jag måste ut och fotografera! så jag tog på mig kläder och gick ut så hastigt att jag till och med glömde kameran, jag gick tillbaka för att hämta kameran och då kom jag på att vad jag egentligen hade glömt.. maten på spisen.
  Concerta är min hjälp i vardagen och jag skulle aldrig klara mig en dag utan den.

  1. Profilbild för malixse

   Utanför snurrar världen sjunger herr thåström. Utan Concerta snurrar min värld alldeles för fort, och jag med den

 3. Profilbild för Mia
  Mia

  Bra beskrivet! Precis så är det. Fast i mitt fall med Strattera.

 4. Profilbild för Emma
  Emma

  Bra skrivet
  För mig så tar inte medicinen bort min kreativitet den gör bara att jag klarar av att fokusera den där den behövs för stunden istället för att 20000 saker som borde göras hoppar runt som studsbollar i huvudet får mig att sätta mig ner och och inte orka göra något alls. När tankarna att göra något tar mer energi än själva handlandet blir vardagen lätt svår. Metamina var min räddning och gör att min ADD blir lättare att hantera

 5. Profilbild för Olle
  Olle

  Det tar hundra år att ens få en remiss till adhd-utredning. Jag skall plugga naturvetenskapligt basår i höst och jag är övertygad att Concerta kommer hjälpa koncentrationssvårigheterna och alla mina andra symptom. Maila info@ollecarlsson.se om ni vet någon som kan sälja.. Olle

  1. Profilbild för malixse

   Jag stödjer absolut inte illegal handel av Concerta, att köpa Concerta illegalt är inte överhuvudtaget något som jag någonsin skulle kunna stå för eller rekommendera.
   Jag vet tyvärr att det är lång köer inom sjukvården och jag vet att det finns olika privata alternativ som gör stora vinster på människor som verkligen behöver hjälp. Det tycker jag är en skam för Sverige och vår välfärd. Något måste göras, och det måste göras nått snabbt. Människor lider och vissa människor orkar inte vänta eller stå ut. Tyvärr gör det att människor tar den smala vägen och tar till mindre bra alternativ för att få den hjälp som jag önskar att de ska få.
   Vad som är ännu mera skrämmande är att det faktiskt finns människor runt om i vårt land som tjänar pengar på andra människors lidande. Men köerna gör att vissa inte orkar vänta.
   Jag har själv erfarit detta inte jag som person men en vän till mig orkade inte, han lever inte idag tyvärr och de sista åren i hans liv var ett jagande av recept, alkohol och sökande efter läkare som var mindre hederliga och saknade den värdegrund som läkare borde och måste ha. För tyvärr så finns det läkare som skriver ut recept på mera tvivelaktiga sätt.
   Vill ännu en gång understryka att jag inte på något sätt stödjer någon som helst grund stödjer någon form av illegal handel av läkemedel över huvudtaget.
   Men din kommentar säger mig att vi har lång väg att gå. Något måste göras och det måste göras snabbt.

   Jag vill även skriva att det finns mycket annat som du skulle kunna ta till lite andra alternativ än att köpa Concerta illegalt.
   IQ är ett,, finns att köpa på hälsokost Tyvärr väldigt dyrt, olika hjälpmedel så som stavningsprogam och hjälpmedel som du hittar på Svensktalteknologi AB det kan skolan hjälpa dig med de har säkerligen licenser för både smartpen och de olika andra hjälpmedel.
   Rutiner, men jag vill även till och med med stora bokstäver nämna en av det viktigaste SE TILL ATT HA MYCKET TILL OCH MED MASSVIS MED KUNSKAPER OM DINA SVÅRIGHETER OCH SE TILL ATT BROMSA OCH SÄNK DINA EGNA KRAV PÅ DIG SJÄLV, VÅGA BE OM HJÄLP, STÄLL KRAV PÅ SKOLAN, OCH TA REDA PÅ DINA RÄTTIGHETER.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook