Egna sipps, egen dricka, salighetsegen

Det är härligt med Barn i går kom en skara på 3 barn. En liten tjej på tre år, ambulance hennes storebror som är 4 samt deras stora syster som är hela 6 år.  När mamman och de två små barnen gick hem så stannade den stora tjejen på sex år kvar här. Vi skulle ha fredags mys tyckte den lilla damen.  Med fredags mys behövs det ju sipps och cola. Det var det viktigaste sippsen som egentligen var chips. En mera noggrannhet var även att det skulle vara rörsippsen.

När vi kom ner till affären så bjuder vår lilla affär in till brödavdelningen och kaksaffari.  Genast kom ju den lilla tjejen på att kakor det kan man ju också lägga till i fredags myset. Men det gick ju verkligen inte att byta ut sippsen.  Nej, pills det funkade inte däremot så gick det att lägga till saker.  Vi hoppade över kakorna men lill tjejen gillade även ananas. Min kära make kunde ju inte motstå så det blev tillägg med ananas.   Drickavdelningen cola inköp blev Påsk must men det var cola ändå. Därefter var vi vid sill och pålägg. Då gick det till och med köpa lite sill, om det var så att någon gillade sill.  Därefter var det sipps och nötter, när vi hade förklarat för den lilla flickan att vi inte gillade sipps så blev hon salig. EGNA SIPPS med ett solskensleende som om det funnit snö här hade  försvunnit vid första mungipans försökt till leende. När hon förstått att det var hennes alldeles egna sipps så frågade hon min man om han verkligen gillade colan som egentligen var påsk must då. Han svarade att han gillade öl, hela affären badade i solsken av den lilla tjejens leende.  Men förmörkades av att hon kom på att jag kanske gillade cola som egentligen var påsk must då  skyndade hon att säga.  När hon förstod att jag gillade bubbelvatten så var leendet något väl inplanterat i flickan.  Vid mjölkkylen frågade vi om hon gillade yogurt, det gjorde hon. Vanilj skulle det va.  Dessutom hittade vi lite risifrutti, och en tablettask.

När hon såg att hennes vagn var full med massa godsaker så slocknade leende för ett litet ögonblick. Hon frågade: – Har ni verkligen råd med allt det här?  När hon förstod att jo vi skulle kunna betala kalaset så lös hela hennes ansikte. I Kassan stod hon snällt  vid oss och sa salig.  Egna sipps, egen cola och egen risifrutti egen  yogurt.  När vi betalade så kände hon igen  någon som var vän med hennes mamma. Berättade att idag skulle hon sova Tommy och Carina, och att hon hade alldeles eget mys för Tommy han gillade bara öl, och Carina hon gillade bara bubbelvatten och starka jordnötter. På vägen åt den lilla lyckliga tjej glass som hela ansiktet fick smaka på.  Det verkligen helt underhärligt med barn. Idag har  vi två små barn men faktiskt så tror jag åldern tar ut sin rätt för efter en eftermiddag med de här två  busfröna så känner jag att oj oj oj, intensivt och huvudet behöver  vila känner jag ……


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook