Det är Skamligt Färgelanda! Fy skäms på er!


Lärarna i Färgelanda

Har just läst om att lärare i Färgelanda slår larm och efterlyser, det som borde vara självklart, enligt mig.  Mera resurser och en mera hållbar arbetsplats, där de som lärare kan känna att de gör ett full gott arbete.

I Färgelanda har det tydligen ett omöjligt uppdrag, många elever som går ut ur nian, som ”ICKE” godkända barn. Här går alltså elever ut ur grundskolan med stämpeln om sig att de inte duger. Detta för att politiker i denna kommun, inte ser ungarna som resurser för framtiden. Vi måste tro på våra ungar, vi måste se våra ungars begåvningar. Se till att de blomstrar, när de blomstra skall.  Men inte i vår lilla kommun tydligen.

Här lägger vi i stället pengar på att renovera och restaurera lokaler så att vi får en blomstrande livsmedelsnäring. Som ska skapa jobb. Den förra lokalen som iordningställdes gav inte så många arbeten för oss Färgelanda bor. Det företag som flyttade hit tog med sig sin personal från VBG där de då var stationerade.  Igen gör Färgelanda samma misstag.  Det var inte länge sedan det gapades om Björnhuset, som numera kallas pannkaks huset. Vi skattebetalare betalar nu via skatter, det blev en rejäl höjning förra året på 500 kronor i månaden för vissa, en av dom är min make. 500 kronor i månaden mera för att Färgelanda ville ordna med jobb och en livsmedelsnäring.  Just i de lokalerna vet jag från insidan att det skriks en hel del. Där är de som arbetar där inte värda ett nickel, arbetsmiljön är under all kritik. Dessutom är allt inte ännu klart bara halvklart för det finns ingen asfalt utan för huset ännu.  Nu vill kommunen igen satsa 400 tusen kronor, på att göra om en lokal till restaurang. Det kommer att bli en nota igen, som vi genom våra skatter kommer att få betala på. Varför kan inte restaurang ägaren själv restaurera lokalen så den passar dennes behov?

Jag säger inte att jag inte vill betala skatt, nej tvärt om jag betalar gärna mera skatt om jag vet att skatten går till det som är viktigt. För mig är det viktigt att barn som växer upp, inte behöver känna värdelösheter, slipper få betyg i skolan som säger att de är F barn. Enligt det nya systemets betyg som står för Ickegodkändehet.  Jag betalar gärna mera skatt, om jag vet att varenda unge som verkar och gror i skolan, får den hjälp de behöver.  Jag betalar gärna mera skatt. Om jag vet att varje lärare på vår by skola, vaknar på morgonen och känner att det är en ny dag, en ny möjlighet till att leda sina elever i rätt riktning. Där de har möjligheter att ge varje, varenda en, av alla ungarna i skolan, möjligheten att lyckas, växa upp och känna tillit till sig själva. Så att de kan känna att de duger de har möjligheten att klara av skolan.

I Färgelanda Efterlyser skolans personal resurser så att de klarar av sitt jobb. Politikerna i Färgelanda satsar pengar än en gång på en lokal.  Enligt mig är det skamligt vi måste börja från början. Vi måste börja där gräset gror och växer. Vi måste, måste, måste, måste! Satsa rätt. Rätt för mig är skolan, så att varenda unge i denna kommun kan känna att de duger, de duger för att dom är just så underbara som dom är. Det är vad jag kalla investering. Då skulle vi kunna höja våra huvuden och sträcka på våra ryggar och säga vi vågar satsa, på, det som är rätt, dvs barnen.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.