Vissa barn väljer inte alls.


Solen lyser idag, capsule idag är det nya tag och dagen efter deklaration. Är så glad att jag har världens bästa revisor, advice för då blir allt så enkelt.

Har ni sett reklamen vissa barn gråter för dom ska åka till Italien. Jag känner själv att den är lite osmaklig. För inte är det så att valet ligger mellan Italien och Liseberg?  Valet kan ju faktiskt vara berätta eller inte.

Eller gå till skolan eller inte gå till skolan. Då handlar det inte om pengar utan om det egna värdet, prescription vissa barn går till skolan och blir slagna, utfrysta eller stanna hemma och slippa glåpord. Vissa barn har ständigt ont i magen för de börjat tro på den sanning som andra gett dom. Du är inget värd, du är ful, tjock dum, vidrig. Vissa barn väljer till och med att sluta andas, vissa barn ger omgivningen rätt och låter sig malas ner till något som dom inte är.

Andra barn slår för att slippa slag, säger dumheter för att slippa rädslan av att vara en dumhet.  Valet är inte Italien eller Liseberg, Valet kan handla om att städa upp bland kränkningar och känslor efter dagens första slagsmål, både från den som slår och den som blir slagen.

Vissa barn väljer att mobba andra barn, de mobbade barnen väljer inte, de är så illa tvungna att stå ut om ingen hjälper dom, står upp för dom. Vi vuxna  kan göra ett val i att våga se, våga göra något, våga vara vuxna. Barn som blir mobbade har aldrig ett val. Dom väljer inte kränkningar……..


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.