Hatet är det som gör mig mest rädd

När jag var liten så sa min mamma ibland att jag vaknat på fel sida. Det var dagar som mitt humör var allt annat än bra. Idag är det en sådan där dag som jag  vankat på fel sida. Dampvarning redan på morgonen.  Tro felsida dagarna är dagar då jag sovit mindre än bra.  Idag hör jag hur telefonen ringer i sömnen den ringer och ringer fortfarande när jag vaknar.  På med morgonrocken och så rusar jag upp för trappan som en tromb. För att sedan se lillgrabben skynda fram till telefonen. ur uselt humör redan på morgonen idag behöver jag antagligen påminna mig om att räkna till tio flera gånger. Kanske behöver jag knyta ett snöre på fingret för att bli påmind, remedy om att välja ett bättre humör.

 

Igår florerade det massvis med bilder på Fb, link och om man klickade på vissa bilder där man gav sitt stöd till polisen, så stödde man tydligen någon rasistisk organisation. Allt handlade om Husby och brändernas början. Tydligen så har det spritt sig.

Jag stödjer absolut inte någon rasistisk organisation NO way, Jag anser att vi ska ta hand om människor som flyr krig.  Men om jag har uppfattningen att det  inte är okej att elda upp bilar gå till motangrepp mot polis så gör ju det mig inte till rasist.

Redan vid första vetskapen om att de eldade och levde rövare  i Stockholm, kände jag oro i magen.  Oron handlade om att jag kände rädsla över det hat som kommer att växa.

Motsättningar mellan två olika sidor.  De mindre främligsvänliga organisationerna kommer nu få vatten på sin kvarn.  Det där smygande hatet som ligger och pyr kommer hos vissa sluta upp att vara i smygande.  Det kommer att bli en pyroteknisk eld av det där smyghatet.  Murar kommer att bli större och hårdare.

Känner att det kommer bli lite som den gamle mannen sa i USA, Ni som inte är med är emot. Jag med min mera neutrala svenska sida är inte med.

Inte är jag med i att det är okej att bränna upp visa sitt hat, vanmakt på ett sätt där människor blir skadade.  Inte är det okej att slå med järnrör, förminska eller förfölja diskriminera för att du kommer från ett annat land.  Just det här som händer just nu är kostnader som vi alla i hela Vårt avlånga land kommer att få betala priset i.

Att få slut på dessa upplopp är ett måste, för det är kostnader som är och blir handlar inte bara om pengar, de största kostnaderna är inte byggnader och bilar. Nej det  högsta priset ligger hos människor. Människor som bor i dessa områden, människor som arbetar och gör allt i sin makt för att få till ett lugn. De största priset betalas av familjer, barn.

De enda som vinner på detta kaos, är främlingsfientliga organisationerna. Smygrasisterna kommer att börja prata med varandra öppet och högt.

Hatet kommer att växa sig  större och då inte så där osynligt och tyst. Nej, nu kommer de där smyghatarna krypa upp ur sina hålor och ha mera luft under sina vingar.  Det kommer att vara mera okej att vara smygrasist.

Det kommer att vara enklare att hata, människor som egentligen inte håller med kommer att sluta lyfta på ögonbryn, kommer sluta bli förvånade över hatet som någon spyr ut. Människor som ser bakom den främlingsfientliga rädslan kommer att tystna.

Det är det som kommer att vara det största hotet, bli den största kostnaden. Motsättningar, hat och smygandet kommer att ta fart, flera kommer att tycka det är mera okej att öppet hata. Just det där hatet Från sidan som hatar, Tystnaden från sidan som inte hatar,  är det som gör mig mest rädd. Vi får inte tystna nu, vi får inte låta smygrasister få gapa sig hesa. Vi får inte lyssna på det som kommer från rädsla.

Hatet är det som gör mig mest rädd…..


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook