De små guldklimparnas dag och så jag då.

det små barnen är vakna. Vilken dag vi hade igår. Den började tidigt redan vi 7.15 var dom här de små barnen. Först skulle vi äta frukost så det blev rostade mackor, cialis yoghurt och Oboy. Att ge små barn socker gör att varje del av kroppen vaknar till liv och liv blev det.  Efter frukosten gick vi ut  på promenad med hunden. Att gå ut med två små barn och en stor hund gör att alla sinnen måste vara vakna.  Måste även minnas att barn i den där lilla åldern är i stunden just nu hela tiden. Bilar, capsule diken humlor, malady getingar allt är att ha med i tankarna. Den första biten var det bilar, som var problemet, sedan var det blomster plockning på dagordningen. Det var då jag insåg att barnen inte hade riktigt koll på det där med att getingar kan göra lite ont på riktigt.  Men hur det än var så klarade dom sig utan stick och det blev en riktigt fin blomster bukett att sätta på bordet. Smörblommor och andra små sommarblommor. När vi kommit hem från promenaden så tog vi bilen till affären för att inhandla det nödvändigaste till en fika stund på altanen.  Det blev muffins, ballerina kakor, Tom och Jerry kex och festisar så klart. Det är ju det bästa med fika stund för barn. Nu vet jag inte om det är så idag. Men när jag var liten så var det det bästa med fikastunder att få en sådan där trekantig kartong med saft i. I dag är dom ju inte trekantiga som på min tid. Men det är en kartong och det är kall saft i den i alla fall.  Nu ville barnen i och för sig ha saft just vid fikastunden men festisarna kom till undsättning resten av dagen. 

Själv drack jag mitt vanliga gokaffe till fika stunden.  Efter fikat var det dax att tvätta första rundan med tvätt. Småbarn smutsar ner sig. Och den lilla Sessan är expeditionell på just det där med att smutsa ner sig. hon äter med hela ansiktet och lyckas att få mat över hela sig.  När Fikat var över blev det lek i trädgården.  Gunga och sitta på filten och dricka festisar.  Vi han även med lite pannkakor till lunchen, Pannkakor med grädde och sylt Lillemannen var lyrisk Han älskade pannkakor sa han, och han älskade pannkakor, grädde och sylt plus hundra andra saker fanns det som han älskade.  En liten glass stund innan middags lur blev till.

Sova middag kände jag att det var dax med efter lunchen.  Jag var trött och vi gick ner i vårt sovrum för att vila oss. Tror jag somnade först. Men då det väl blev tyst vaknade jag röjde undan efter förmiddagen. De små barnen vaknade då maken kom hem från jobbet, Maken hade köpt ny säng till de små och den var ju tvunget att prova på så fort vi hade blåst upp den.  De här små barnen gillar att mysa så det blev en stund att ligga in sängen och mysa för de små.

Förra året inhandlade vi en pool till de små, men sommaren förra året var ju inte som sommar ska vara så det blev inte att vi använde den.  Men efter lite letande nere bland alla sådana där saker som lyckats bo i källaren så hittade vi den.  Det blev lite badande för stora som för de små. Eller  den  17 åriga dottern som alltid gillar att bada kunde ju inte låta bli att hoppa i den lilla poolen.  I en timma satt barnen där och lekte så de blev som små russin i sina händer.

 

Kvällen avslutades med grill.  Efter  grillandet så att barnen mest och mös, tills de somnade.  Men redan kl 7 i morse var det full rulle.  Nu sitter jag och skriver på altanen, barnen gungar och jo det är det här som jag kallar liv, lyx liv till och med.  tangeterna som dansar sin egna dans tillsammans med alla ljud. Fåglar som sjunger, vinden som sveper förbi, barnens skratt och lek till alla mina ord som blir till. Det här det är livet för mig, Livet på riktigt…


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook