Vad hände?


Snart ska jag gå iväg till arbetet 1 av 2 pass. Fast ser man det som man ska så är det 1 av fyra. En av fyra drabbas någon gång av psykisk ohälsa säger man eller i alla fall sa man.  Inom projektet (H)järnkoll. 1 av fyra så det där sista passet jag gör i min arbetsvecka är en av fyra.  Där till får vi lägga till att alla vågar inte heller prata om det, viagra söka hjälp smyger undan och mår dåligt helt för sig själv.  Nu börjar i och för sig (H)järnkollsprojektet bli gammalt snart löper tiden ut och så här i efterhand funderar jag på vad hände? blev det någon förändring eller var det den där starten som skulle till så att förändringen ska bli till i framtiden?

Jag har inga svar på det, diagnosis men känner lite som att men oj redan klart? Redan slut och vad hände? Det är väl fortfarande så att det är ganska så tyst om Psykisk ohälsa?  det är väl fortfarande så är det väl så att människor som har olika former av funktionsnedsättningar eller någon form av psykisk Ohälsa, pilule går utan arbete?  Kanske är skillnaden den att de slängs in i något projekt eller får någon praktikplats här eller där. Jag vill låta det vara osagt men egentligen vad hände blev det någon förändring.

Kanske bor jag för långt bort från där det händer mirakel på just (H)järnkolls fronten, kanske är det därför det blir stora frågetecken.  Kanske är det så att 1 av 8 som drabbas avstår eller väljer tystnaden.  Men i alla fall så tycker jag det är väldigt tyst. För tyst! Just därför skriver jag just nu så att tystnade inte är helt tyst.

Lev idag just nu så ska jag göra mig i ordning för ett jobbpass. 🙂

Handisam Logotype


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.