Ekonomi och hälsa gör meningsfullheten.

idag får det bli träning, ampoule för oj vad jag fuskat.  Varit ledig, ändå inte gått ner till träningsvärket.  20131119_203240Så idag ska det kämpas lite, så det svettas.

Därefter blir det jobb men inte från kl 15.00.  Igår såg jag en intressant föreläsning på kunskapskanalen.  Det var en riktigt intressant herre vid namn: Alain Topor han  pratade om Psykisk Ohälsa och ekonomi, arbete. Alian vinklade inte sin föreläsning som man skulle tro att han skulle göra. Att arbete va det viktigaste utan ekonomin så att man kunde få en meningsfull fritid.

Han vände på det, visade på vad  forskningen sa egentligen bakom fraserna och drog fram det väsentliga i att ha ekonomi så att man kan göra saker. Så att man känner sig delaktig.  De gjorde en studie där 100 deltagare fick 500 kronor mera i månaden, utanför socialbidraget. Dessa pengar skulle vara pengar som de sedan skulle göra något roligt för,  något fritidsintresse.  Man hade även 50 personer i en annan kommun som inte fick de 500 att roa sig för.  Han lyfter fram det viktiga i att ha en Aktivitet i sin rehabiliteringsåtgärd. Han pratar också om hur det egentligen blir med den så kallade arbetslinjen. Hur människor med psykisk ohälsa  inte kan leva ett fullgott liv på de där små örena som är bidrag för de så kallade fas tre projekten.

http://urplay.se/Produkter/182455-UR-Samtiden-Vuxna-och-psykisk-halsa-2014-Psykiska-problem-och-dalig-ekonomi?play_category=f%C3%B6rel%C3%A4sningar+och+debatt#info

Gå in och titta vet ja, riktigt intressant va det i alla fall.

Nej nu ska jag gå ner till träningsbänken och cykeln.

Lev idag just nu. Igår är historisk, Det  känner jag är ett stort ord, Historisk asså. I morgon är ännu i framtiden.  Genom de val vi gör idag påverkar vi morgondagen.  Mitt första val är träning 🙂


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook