Att få fisk

Är inte det viktiga i fiskandet. Utan det är själva fiskandet som gör det så avkopplande och kittlande.

Då vart det morgon igen då da. Kaffet är bredvid mig och datorn i knät. Vaknade i vår lilla TomCar idag. Vår lilla TomCar är en husbil av Märket Hobby. Varför den heter TomCar är förkortningar på mitt och makens namn. Tommy och Carina. Husbilen befinner sig just nu på Wiggersviks Camping. Alldeles vid vattnet står vi. Vinden tar tag i husbilen så att den riktigt skakar, mellan varven av kraften i vindbyarna. Då är det riktigt mysigt att sitta här inne i bo-delens kök. Njuta av kaffe med datorn i knät.

Sommaren är slut men det går allt att campa ändå. Igår när vi kom hit fixade jag till Bakad potatis, ryggbiffar och lite sallad. Under tiden tog maken ut våra stolar och vårt lilla sidobord ur garaget. Där satt vi och njöt av solen, under tiden potatisen bakades i Omnian.

200 hundra grader kom Omnian upp i och potatisen var klart kanske på en 40 50 min.

Till dessa små goda potatisar hade vi då ryggbiff och lite sallad. Lite vitlökssmör och Chilibearnaisesås.

Redan innan vi åkte iväg hade jag bestämt mig för vinterjackan. Vilket inte är jag, jag brukar vara sen med just vinterkläder. Men det var ett smart val. För efter maten och tråkgörat med disken.

Disk är aldrig roligt i husbilen, men vid servicehuset visade det sig att dom hade diskmaskiner, 4 st till och med.

Gick vi över berget för att kasta lite drag i havet. Det var så härligt att stå vid klipporna och fiska. Vi fick inte någon fisk men, det är inte det viktiga. Utan själva fiskandet som är viktigt. Den där känslan av att nu blir det, nu kommer den lilla fisken att bita tag, är grejen för mig. Men jag fick endast lite tång och sjögräs, några trådar av alla brännmaneter visade sig också.

Trotts utebliven fisk så vart det en härlig kväll. Mycket frisk luft och härlig miljö gjorde att jobbets alla timmar försvann ut ur kroppen på mig. Jag var verkligen ledig där vid mitt spö. När det började att mörkna gick vi tillbaka till vår lilla TomCar, In i värmen och njöt av utsikten från framrutan.

På kvällen cromecastade vi Mäbe som hade en Livestreamad show till Tv . Inte riktigt som att se dom live men i dessa covid-19 tider så är det lite det som blir om man vill se band.

Inte ens 24 h i husbilen ännu, men ändå så känns det som nu har jag på riktigt varit ledig. Lite det som är grejen med just husbil tänker jag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen är här först i morgon. Ta hand om dig. Just du behövs i den här världen.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook