Mellan vindar och vågor…

Unnar jag mig lite egen-tid av bad och hudvård. Sitter i husbilen och skriver just nu. Maken sover, jag har varit vaken någon timma. Det var nog en liten lögn, för det känns som jag varit vaken hela natten. Vi har bott i Kungshamn i natt. Här blåser det massvis. Vinden tar riktigt tag i husbilen och det känns som att den skulle kunna flytta bilen, vilken sekund som helst. Nu inser jag rent mentalt, att det kanske inte kan bli så. Men känslan när vinden river tag i bilen känns otrevlig. Det är inte ovanligt att det blåser i Kungshamn. Igår när vi satt och kollade tv så pratade vi om det, att det nog har varit så dom flesta gånger vi varit här. Kungshamn är en liten blås-håla. Vi är ensamma som husbilscampare denna gången. Inte någon mera än vi, som har bott här i natt. Nu gör inte det något. Vi brukar inte umgås med de andra husbilsägarna.

Idag känns det motigt att bada. Vågorna är höga och vinden kommer att kyla mera än vattnet. Men badtofflor och vantar är med. Det kommer antagligen bli ett bad, dumt att hoppa över en sådan bra vana. Jag saknar mina bad systrar. Känns mera trevligt att bada där i sjön med de andra kvinnorna än bara med mig själv.

Jag har provat på en ny produkt från Mary Kay. Mary Kay Clinical Solutions® Calm + Restore Facial Milk x 1.Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5 x 1. Maximera din åldersförebyggande hudvård med denna oslagbara duo med dokumenterat synbart resultat. Setet innehåller rent retinol i hög koncentration samt en lugnande facial milk. Varje produkt säljs även separat. Setet sig an en trio av åldersrelaterade problem som:

• Rynkor • Ojämn hudton • Förlorad spänst

När du provar den så är det viktigt att du följer ett schema. Man börjar med att rengöra ansiktet som vanligt. Efter detta smörjer du in själva retinol produkten, avslutar med den lugnande Mjölken.

Till en början ska du göra det en gång i veckan, efter två veckor så gör du det två gånger i veckan. Redan på kvällen första veckan märkte jag en skillnad i min hy. Hyn hade fått en annan lyster, ännu mera lyster. Hyn känns slätare. Min lilla bekymmersrynka mellan ögonbrynen är inte lika markant, märkte jag igår.

Igår då jag för andra gången, skulle använda produkterna denna veckan. Jag började förra veckan på fredagen, igår fredag igen och en liten insmörjning av dessa produkter. Förra veckan innan jag använde produkterna så tog jag ett kort. Detta för att se förändringen över tid.

Redan igår märktes det skillnad. Tänk vilken skillnad det så kommer att bli om fyra veckor. Det här kallar jag Skönhetsvård på riktigt.

Nåja, jag använder ju alltid mitt lilla set av lyx- serien. Morgon och kväll. Oavsett hur trött jag är, ger jag mig de där femminuterna av rengöring. Där jag unnar mig, mina fantastiska krämer. Min egna tid där jag tar hand om mig och min hud, har blivit en trevlig stund varje morgon, varje kväll.

Lite som det där morgonbadet i sjön, det jag gör så ofta jag hinner. Det är egen-tid omvårdnads tid av en av kvinnorna i mig. Vi är ju så många inom mig. Men jag tror den där badkvinnan och hudvårdskvinnan är mig i två olika former. Badkvinnan i mig är modig, stark och kraftfull. Skönhetsvårdkvinnan är mjukare, mera omvårdande och blid. Jag gillar dom båda.

En liten parantares igen, fast den är stor och viktig. Har du redan kontakt med en Hudvårdskonsult så är det henne du vänder dig till. Har du inte någon hudvårdskonsult så är jag glad om du väljer mig.

Nog om detta, igår finns inte här men dagens val och görande är ett resultat i framtiden. Framtiden är här redan i morgon. Just nu gäller som alltid. I morgon är det nya just nu. Men just nu är nu. Ta hand om dig och din dag, gör den till en bra dag.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook