Den 1 Oktober

I morgon firar jag och min nu himmel-boende fader. Pappa skulle fyllt år och jag firar att jag har haft körkort i hur många år som helst. Minns inte vilket år, vet att det var på papps födelsedag, som är som sagt i morgon..

kommer ni i håg skol almanackan där man fick gå fram och dra dagens datum och ibland klistra bilden. Denna var för oktober…..

Dagen efter ryssarnas firande av de så kallade nu, så nya tillhörandet av Ryssland. Ja, vi lever fortfarande. Nu trodde jag inget annat men den där Putin….. Nu har han sin lagliga rätt att föra värnpliktiga till vad som vi fortfarande kallar Ukraina. Men han kallar partiellt, städerna som enligt honom nu tillhör Ryssland. Hmph bara dumheter han är och förbli liten kort i rocken men farligt farlig. Vår tids Napoleon. Båda lite korta i rocken med storhetsvansinne inom sig. Ingen stor-kuks-lugn där inte. Ursäkta ordvalet. Hans tal igår till det ryska folket ett skämt. Jag frågar mig tror han och hans ämbete på dessa ord? Tror dom själva på all propaganda som ges till folket?

Nu säger jag inte att vi säkerligen också får propaganda till oss utan att vi ens vet. Men alla dessa ord som strömmar ut ur Putins mun är för mig groteska orimliga lögner.

Idag blev det inget bad för mig. vaknade kl 5 i morse men det ville sig inte bättre än att jag gick och la mig för att sova en extra stund vid 8 tiden. Var så trött, sov i en timma och vaknade till att maken dukat fram nerskalade räkor, värmt bröd och dukat fram med nu kokta ägg. Idag blev det räkfrukost utan att jag la två fingrar i kors. Utan maken hade stängt dörren till sovrummet när han märkte att jag somnat. Sedan gick ut i köket för att göra go mackor. Igår var vi hemma hos lille Alfred och lämnade den nu färdigstickade tröjan i regnbågens färger. Han blev så fin i den, tyvärr tog jag inte kort på honom med tröjan på. Men kort på tröjan blev det.

Idag har jag och tvättmaskinerna, kalas här hemma. Idag tvättar jag nu på morgonen. Tänker att dom som jobbar 9 till 5 inte går upp klockan fem för att tvätta så jag har ändå på något sätt bidragit till att vara delaktig i elsparandet. Idag tvättade jag åtgången av våra ny sydda servetter. Många blev det. Men snart är dom redo igen för att användas. Återbruk ala mig. Känner mig stolt i att jag tagit mitt miljötänk ett steg längre. I veckan var jag även iväg och pantade mina sopor. Enkelt med den där sop-appen. Jag skannar papper och plast här hemma när jag slänger det i återvinningskärlen. När jag sedan är vid återvinningen pantar jag genom att tycka panta på telefonen. Här bidrog vi med 980g CO2. Man måste börja i det lilla, det lilla är hemma hos sig själv. Mitt bidrag till en del av det stora.

Det är till och med roligt. Roligt att känna jag bidrog, jag gjorde något. Det kan inte den där Putin säga mera om att han bidragit till elände och ännu mera utsläpp. Jag vet att det inte finns bevis på vem som gjorde gasläckorna. Men jag tror att om det inte var ryssen själv hade dom varit som galna nu för att få rätsida på vem som gjort. Nu har dom bara varit ynkliga och viskat att det är kanske amerikanarna. Is i magen är svårt att ha när det gäller hur läget ser ut i världen omkring oss. Min is har smält för länge sedan. Rysslands agerande kring gasläckorna känns som om hela landet tar på sig offerkoftan och mörkar.

Nej nog för idag, lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller och just nu är det i alla fall lugnt. ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook