Tema kärleken, Livet


Kärleken till livet En tacksam inställning

Kärleken till livet handlar om att uppskatta och ta tillvara på varje ögonblick, att se det goda i varje situation och att ha en tacksam inställning till vad livet har att erbjuda.

När vi har en kärlek till livet, ser vi möjligheter istället för hinder, vi tar tillvara på varje tillfälle för att växa och lära oss. Vi blir mer närvarande, mer tacksamma och har en starkare förmåga att njuta av våra upplevelser.

Men att ha en kärlek till livet är inte alltid enkelt. Vi kan ibland känna oss frustrerade eller rädda för vad som händer runt omkring oss. Men det är viktigt att komma ihåg att vi har makten att välja vår inställning och att det är vi själva som bestämmer hur vi vill se på livet. Det som händer kan vara något som någon annan hade haft en helt annan tanke om. Ofta när jag själv ser svårigheter eller hinder så brukar jag tänka men något där upp vill annorlunda med mig. Något vill skydda mig från… eller hjälpa mig ta andra beslut.

När vi visar vår kärlek till livet, gör vi det genom att se på omgivning, njuta av en stund där vi just då är. Se det som är vackert, se dom där små sakerna som glimmar, låta det glimma om saker som vi annars tar för självklarheter. Genom att vara tacksamma för det vi har, och att söka efter det goda i varje situation, kan vi bygga en relation med livet som är stark, positiv och som hjälper oss att njuta av varje ögonblick.

Kärleken till livet är en viktig del av vårt välbefinnande, så låt oss ta hand om den och visa livet den kärleken vi förtjänar.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.