Team kärlek, barn som flyttar in.

Det här inlägget borde lagts in för länge sedan, men det har inte blivit av. Ett av de viktigaste inläggen på denna blogg. Sent men det är bättre sent än aldrig.

Kärleken till barn som bor med oss, men kommer från en annan familj

Att öppna sitt hjärta och hem för barn som inte är biologiska egna, är en fantastisk handling av kärlek och medmänsklighet. Att ge en trygg och kärleksfull miljö till ett barn som saknar sina föräldrar, kan ha en livslång inverkan på deras liv.

Men det är också en utmaning. Att bygga en relation med ett barn som har en annan bakgrund, kan kräva ansträngning, förståelse och tålamod.

Det viktigaste är att visa omsorg, en vilja att visa respekt för barnets kultur och erfarenheter. Vi måste också vara öppna och ärliga med våra känslor, och samarbeta med föräldrar och andra viktiga personer, för att säkerställa en kärleksfull och hälsosam miljö för barnet.

Här hemma har vi haft föräldrar som kommer och firar jul med oss, kommer när det är andra högtider, Inte bara föräldrar utan vuxna viktiga för barnet.

det är när vi är tålmodiga och kärleksfulla, kan vi bygga en relation med barnet som är lika stark och meningsfull som med våra egna barn. Vi kan ge dem den stöd, trygghet och kärlek som de behöver för att växa och utvecklas till lyckliga och framgångsrika vuxna.

Kärleken till barn som bor med oss men, kommer från en annan familj, är en unik och viktig form av kärlek, och vi bör alla sträva efter att visa det varje dag.

Det är en Livslång resa där bara du som tar emot ett barn. Har ett stort ansvar över att barnet som kommer till dig, får med känslan av att tillhöra dig och den familj du för med dig. När barn flyttar in är det så viktigt att vara medveten om den osäkerhet, den resa som barnet gjort, innan det kom till dig. Visa omsorg, kärlek och respekt. Bjud in till delaktighet, samtal och var inbjudande till hela den stora familjen runt omkring. De spår du sätter i barnet är spår som alltid kommer att följa med barnet. Det är viktigt att de spåren är fyllda av respekt, kärlek och omsorg.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook