Tema Kärleken, när kärleken tar slut.


Det är en av livets mest sårbara stunder när kärleken mellan två personer dör. Det kan vara en sorglig och smärtsam upplevelse, och det kan ta tid att bearbeta och röra sig vidare.

Stanna upp titta på tiden som varit våga se de saker som du själv kanske är ansvarig för. Utforska var vad och varför saker blev som det blev.
Inte enkelt om vi är ärliga i dessa tankar, var när och hur. Vilken del är min och vilken del är den andras. Vilket ansvar hade jag för mig själv och vilket ansvar hade den jag lämnade. Svåra frågor som kan behöva svar. När tiden gått och du landat så är det nya dagar och nya tider.

Men det är viktigt att komma ihåg, att kärlek är en livslång resa. Ibland kan kärleken mellan två människor förändras eller ta slut, men det betyder inte att vi inte kan fortsätta att älska oss själva och andra på nya sätt.

Det är viktigt att ta hand om sig själv och att tillåta sig själv att känna och bearbeta alla känslor som uppstår. Det kan också vara hjälpsamt att söka stöd från vänner, familj eller en terapeut.

Men med tiden, kan vi lära oss att acceptera vår förflutna och röra oss framåt mot en framtid fylld av nya möjligheter för kärlek och tillfredsställelse. Vi kan även lära oss att använda våra erfarenheter från våra tidigare relationer, för att göra våra framtida relationer starkare och mer meningsfulla.

När kärleken dör, är det viktigt att minnas att vi alltid har möjlighet att växa och utvecklas och att vi aldrig är definierade av vår förflutna eller våra relationer.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.