Minns nu Sparks?


Kommer ni ihåg Sparks?

Han med den stirrande blicken och den söta killen som sjöng ”This Town Ain’t Big Enough for Both of Us”. Jag gick i trean, tror jag. Ron, han med den stirrande blicken, tyckte jag var läskig medan brodern var söt.

Återupptäckt genom dokumentären

Efter att vi såg dokumentären på SVT i förrgår, när vi var i husbilen, kom jag på att de fanns igen. Hela vägen hem från Töreboda lyssnade vi på Sparks i högtalaren i LVL^2.

Sparks och syntmusikens historia

Sparks var förgrunden till alla dessa syntband som sedan kom. Riktigt bra, nu när vi lyssnat lite extra på dem. Eller så beror det på att det var så länge sedan vi lyssnade innan. Jag visste inte att de var sådana vanemänniskor, lite roligt och roligt att de fortfarande håller på.

Mer om Sparks

Nåja, nog om Sparks… eller bara lite till. Jag tänker allt grotta ner mig i deras konserter som finns på YouTube. Men nu, nog om Sparks.

Vår resa och glutenfritt bröd

På vägen hem stannade vi igen på ICA i Lidköping för att inhandla glutenfritt bröd. De har inte lika stort utbud som i Kungsbacka, men det fick duga denna gång.

Kommande resa och fler inköp

Maken ska till Åby och fotografera hästar om två veckor. Då får vi åka till KBA för att inhandla andra sorter av brödet. Efter den inhandlingen blev det att åka till Willys i Vänersborg för att inhandla lite smått att fylla frysen med. Nu var den nog redan full innan, men makens kunskaper i Tetris gör att det alltid får plats lite till, även om den redan är knökfull.

Ny TV till paviljongen

Hemma hämtade vi tv som maken beställt i veckan. Den hämtade vi på ICA här hemma i byn. Den passar perfekt här ute under taket på vår paviljong.

TV-historia hemma hos oss

Den första platt-tv vi köpte var nog för minst 15 år sedan, en plasma-tv på 43 tum. Då tyckte vi den var jättestor. Nu har vi en 98-tums nere i källaren, här uppe på övervåningen i sovrummet har vi en projektor. Ute på altanen, under vårt tak, står nu en 43-tums tv. Tycker inte alls den är stor utan helt lagom för att ha här. I husbilen har vi en 24-tums som duger gott där ute. Här under taket på paviljongen kommer jag spendera många timmar sittandes och titta på film, njuta av mysigheten. Hoppas det blir många varma kvällar här ute.

Ny era med Sparks

Det kommer bli många konserter med Sparks jag kommer att se. Hade helt glömt bort dem och har nu först kommit på att de faktiskt är riktigt bra. Hur kunde jag glömma dem? Nåja, det finns så många band jag gillar så det lär bli ett av dem alla. Nu när Muse-perioden är över, får det bli en liten Sparks-period i stället.

En Närmare Titt på Sparks

Sparks, med bröderna Ron och Russell Mael i spetsen, är ett amerikanskt band som har utmanat och fascinerat lyssnare sedan de bildades på 1970-talet. Med sin unika mix av glamrock, art rock och syntpop, har de banat väg för många andra band och genrer.

Bandets Ursprung och Tidiga År

Ron och Russell, uppväxta i Los Angeles, började sin musikaliska resa som Halfnelson innan de bytte namn till Sparks. De blev snabbt kända för sina excentriska scenframträdanden och oförutsägbara musikaliska stilar. Deras första stora hit, ”This Town Ain’t Big Enough for Both of Us”, satte dem på kartan och cementerade deras plats i musikens historia.

En Resa Genom Decennierna

Under åren har Sparks släppt över 20 studioalbum och samarbetat med en rad olika artister och producenter. Deras musikaliska utveckling har varit allt annat än linjär, med influenser från både klassisk musik och den senaste teknologin. Genom allt detta har de behållit sin unika stil och sina engagerande texter.

Dokumentären och Återupptäckten

Nyligen kom dokumentären ”The Sparks Brothers”, regisserad av Edgar Wright, vilket har återupplivat intresset för bandet. Dokumentären belyser deras långa karriär, kreativa process och hur de fortsatt att vara relevanta genom alla dessa år.

En Personlig Återkoppling

För mig har Sparks alltid varit ett band som sticker ut. Deras förmåga att kombinera humor med allvar, och deras unika visuella stil, har alltid fascinerat mig. Deras texter framför allt som ofta är cyniska och direkta. Efter att ha sett dokumentären på SVT och lyssnat igenom deras diskografi under vår senaste husbilsresa, har jag verkligen återupptäckt varför jag alltid har gillat dem. De är verkligen en pärla i musikvärlden, och jag ser fram emot att dyka ännu djupare in i deras verk och se fler av deras konserter på YouTube.

Lyssna på Sparks

Om du vill uppleva deras musik, här är en av deras mest ikoniska låtar: Sparks – This Town Ain’t Big Enough for Both of Us

Carina Ikonen Nilsson

Sparks officiella hemsida
Mer om syntmusikens historiaI
CA glutenfritt bröd

Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller även om musiken är historisk.

#SparksBand #ThisTownAintBigEnough #Syntmusik #Musikhistoria #Dokumentär #Husbilsliv #GlutenfrittBröd #MusikNostalgi #SparksBrothers #Musikresa #NyTV #Familjeliv #TetrisKunskaper #KonsertPåYouTube #MuseTillSparks #MusikÅterupptäckt #RonOchRussellMael #Syntpop #MusikInspiration #Sommarnätter


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.