En Dag vid Stranden: Simskola, Familjetid och Sommarmat


Morgonkaos och Ändrade Planer

Idag blev det ett senare inlägg, då morgonen blev lite hektisk. Jag hade faktiskt bestämt mig för att inte följa med till simskolan idag och låta barnbarnen vara utan sin mormor/farmor. Men ju närmare klockan blev för simskolan, desto mer kände jag att jag ville åka dit ändå. Imorgon kan jag inte titta på dem när de simmar eftersom jag är på jobbet då.

Simskola: Mod och Framsteg

Det var riktigt roligt att åka dit idag, särskilt eftersom Emilia skulle hoppa från hopptornet. Hon vågade inte riktigt, men hennes pappa fick en idé. Han bestämde sig för att hoppa från det högsta tornet om hon hoppade från det lägsta. Han slet av sig alla sina kläder och hoppade i sina kalsonger. Emilia tog mod till sig och hoppade, vilket innebar att hon klarade sitt simmärke. Efter det första hoppet blev hon så förtjust att hon fortsatte hoppa flera gånger.

Idag tog Emilia guldhajen. Alfred tog även han ett märke.

När lilla Alfred såg att Emilia hoppade, ville han göra likadant. Han behövde ingen övertalning och hoppade många gånger. Nästa år behöver Emilia inte gå i simskolan längre, utan bara ta märken enligt läraren. Hon kan nu simma tillräckligt bra. Alfred får nog gå ett år till, men det är inte så konstigt eftersom han är två år yngre än Emilia.

Sol och Bad

Efter simskolan blev det några timmar vid stranden. Jag solade lite efter mitt bad och njöt av sommardagen.

Sommarmat: Kycklingsallad och Hemgjord Tzatziki

När jag kom hem lagade jag något ätbart. I den här värmen blev det kycklingsallad med fetaostkräm och tzatziki som dressing. Det var gudomligt gott, för ingen kan göra tzatziki som jag. Många vitlökar och en perfekt blandning av salt, olja och vitlök gör den oemotståndlig. Jag skulle kunna äta den som man äter filmjölk på morgonen. Fetaostkrämen är enkel att göra: bara mosa fetaosten med vitlöksklyftor och blanda med lite yoghurt. Även den röran är så god att jag skulle kunna äta den bara som den är. Men de andra ville nog också ha av den, så jag fick dela med mig.

Eftermiddagsvila och Kvällsplaner

Efter maten la jag mig i hängmattan och somnade. Jag vaknade av att maken stängde en dörr i husbilen. Han jobbar på med att hitta felet med kylskåpet.

Kommande Inlägg och Gästbloggare

Denna helg blir det nog inga fler inlägg, om jag inte får feeling ikväll och skriver flera stycken. Eller så kanske någon av er vill gästblogga? Då är ni välkomna att höra av er!

#Familjetid #Simskola #Sommarmat #Tzatziki #Kycklingsallad #Stranden

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu går att leva i.

Länk

  • För recept på en fantastisk tzatziki. men lägg till olivolja och riv gurkan istället. Vattna även ut gurkan en liten stund.

Tack för att ni läste och hoppas ni också njuter av sommaren!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.