Fredagskvällar och Välbehövlig vila.


Fredagskväll…

Fredagskväll, och både kropp och sinne är trötta efter en lång arbetsvecka. Nu är det dags att koppla av och samla energi inför helgen.

Göteborgsresan och Egentid

Imorgon styr vi kosan mot Göteborg med vår husbil, LVL^2. Vi ska bo på Askimscamping, där maken kommer att cykla iväg för att fotografera hästarna på Åby. Jag, som tycker att travbanor är tråkiga, stannar kvar på campingen och njuter av egentid i husbilen. Perfekt balans mellan våra intressen!

Vardagstankar och Livets Monotoni

Sitter nu i soffan hemma, med en film som bakgrundsljud. Efter middagen har jag kastat in den sista tvätten för att hinna få allt klart innan nästa arbetsvecka börjar. Jobbet känns intensivt just nu, och det känns som att livet går på repeat.

Guldkanten i Vardagen

Men när allt känns monotont, är det viktigt att fylla vardagen med saker som ger glädje. För mig kan en slappardag med målning, bad och en bra film vara guld värd. Men först måste jag ha ordning omkring mig – det är svårt att njuta om hemmet är kaotiskt. Kanske har jag lärt mig att uppskatta de små, tråkiga sysslorna just för att belöningen efteråt är så härlig. Ett nystädat hem och all tvätt på plats – det är en känsla som är svår att slå!

En kopp te kan vara en guldkant för mig.

Reflektion

Visst är livet ofta repetitivt, men det är viktigt att hitta glädjen i de små stunderna. Hur sätter ni guldkant på er vardag?

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson


#Fredagsmys #Egentid #Vardagstankar #ResamedHusbil #Askimscamping #Göteborgsresa #Vardagsglädje #Monotoni #LivetsGuldkant #Fotografering

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon, Just nu gäller.

Göteborg och Askimscamping:

Åbytravet:

  • Länk till Åbytravet: För den som vill veta mer om travbanan och kommande tävlingar.

Vardag och Egentid:

  • Länk till en artikel om Egentid och Vardagsbalans: En fördjupning i hur man kan hitta balans i vardagen och uppskatta egentid.

Fotografering av hästar:


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.